CHP Milletvekili Adaylarını Tanıttı

CHP Milletvekili Adaylarını Tanıttı
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adaylarını Coşkuyla Tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi 24 Haziran Pazar günü gerçekleşecek olan 27.Dönem Milletvekili Genel seçiminde yarışacağı Milletvekili Adaylarını çoşgulu bir toplantıyla tanıttı.
Programa CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gülsüm Florinalı,CHP Konya İl Başkan'ı Barış Bektaş, Eski Devlet Bakanı, Başbakan Yardımıcısı  Konya Milletvekili Adayı Doçent Dr. Abdüllatif Şener , Belediye Başkanları  , il ve ilçe başkanları ile parti üyeleri katıldı.  
Cumhuriyet Halk Partisi 1. sıra Milletvekili adayı Avukat İsmail Atakan Ünver yaptığı konuşma da: Kaptı Kaçtı yapmak için yani koltuklarını kurtarmak için baskın seçim kararı alan AKP İktidarı ve ortağı MHP'nin bu amacına ulaşamayacağı koltuğu kapıp kaçmayı düşünenlere halkımızın büyük bir ders vereceğini, AKP ve MHP'nin  kurduğu ittifakı karşısında Milletin bir araya gelerek kurgu 'milet ittifakı' nı kurgunu Atatürkçüsü sosyal demokratı milleyetçisi ülkücüsü milli görüşcüsü demokrat görüşlüleri bir araya gelerek hiç bir siyasi fikir ve anlayış farkı gözetmeksizin milletin derdini çözmeye talip olduklarını 'o' cu 'bu'cu 'şu' cu anlayışını reddetiklerini ülkeyi içine bulunduğu sıkıntılardan  kurtarmaya talip ve aday olduklarını Chp'nin seçim bildirgesinde açıklanan 5 öncelik , Demokrasi- hak -hukuk adalet; Ekonomi- üreten büyüyen ve hakça bölüşen; Eğitim -iş garantili parasız ve nitelikli eğitim; Toplumsal barış- ortak yaşam ve kardeşlik; Dış politika- istikrar ve itibar öncelikleri çerçevesinde uygulayacağı politikalarla halkın tüm sorunlarını çözeceklerini söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi 2. Sıra Milletvekili Adayı Doktor Hakan Akbulut yaptığı konuşmada: Ülkenin geldiği noktada ekonominin son derece kötü dönemde olduğunu, dış borçların arttığını, ülkemizin ış politika a yalnışlaştığını ve iç politika da insanların birbirlerini ötekileştirdiğini ifade etti. Doktor Akbulut yapmayı öngördüğü proje ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.Turizm, Ekonomi,istihdam,sanayi ve dış ticaret , eğitim,Tarım, Yerel Sorunlar ve Altyapı, Dezavantajlı gruplar, engelsiz parklar ve Engelsiz eğitim merkezleridir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Parti milletvekili değil tüm Karaman'ın milletvekili olacağım.
 Cumhuriyet Halk Partisi 3. Sıra Milletvekili Adayı Yusuf BAŞTUĞ yapmış olduğu konuşmada :En kıymetli  ve onurlu bir görev olan Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. 
Şu an da bu kürsüde Yusuf BAŞTUĞ değil Karaman Gençliği konuşmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türk gençliğine ne kadar önem verdiğini Cumhuriyeti ve ülke yönetiminin onlara emanet etmenin ne kadar kutsal bir değerini Ulu Öner Mustafa Kemal Atatürk'ün su sözleriyle ifade etmek istiyorum ' Ey yükselen yeni nesil, İstikbal sizindir Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz en güzel örneği olarak kabul etmişliğin ifadesidir. 
Son 16 yılı gözden geçirelim 
İnsanlar ayrıştı , toplumsal olarak birbirine saygı duymayan , kin ve nefretin arttığı insan yığınları haline dönüştük sevgiyi barışı , mutluluğu huzurun elimizden almaya, yok etmeye başladılar.
Yok edemiycekler kardeşliğimizi, sevgimizi bizler inadına aha güçlü olacak kardeşçe birbirimizi kucaklyıcagız. demokrasi tek bir kişiye teslim edilmiş keyfi tek adam rejiminin tehdidi altındadır.Demokrasimizi adaletimizi ve özgürlüğümüzü tek bir kişiye teslim etmşycegiz.
Kaldırın başınızı bizler önce birbirimizi kucaklayarak başlıycagız. kol kola omuz omuza kırgınlıkları dargınlıkları bir kenara bırakıp Cumhuriyetimize değerlerine demokrasimize adalete karsı açılmış savaşa karşı birlik olacağız . Gençler umudun örgütleyicisi sevgini temeli barışın zeytin dalı olacaktır. 
Bize bir zafer gerek, başka bir gelecek bu zafer ile mümkün olacak,hep birlikte çalıcağız, hep birlikte başaracağız, hep birlikte kazanacağız dedi.