CHP Karaman Teşkilatı safını belli etti.

CHP Karaman Teşkilatı safını belli etti.
CHP Karaman teşkilatı kurultay hakkında ki açıklamasında; "Bizim gündemimizde yok." dedi.

Son günlerdir CHP'de ki kurultay çağrılarına Karaman teşkilatı sıcak bakmadıklarını belirtti. 

Konu hakkında açıklamada bulunan CHP Karaman İl Başkanı Kadir Ergin şunları söyledi; " 

Anayasanın askıya alındığı ve demokrasinin rafa kaldırıldığı bir dönem de adalet yürüyüşü yaparak adalet için İYİ Partinin seçime girmesini ve üç siyasi partinin ittifak kurmasını sağlayarak demokrasi için ve büyük bir özveri ile karşısına iki kez aday olan Sayın Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı göstererek iktidar için atılması gereken tüm adımları atan Genel Başkanımız Sayın KEMAL KILIÇTAROĞLU bu seçim sürecindeki hamleleri ve liderliği ile toplumdaki umut dalgasının artmasına vesile olmuştur.
 
Seçim sonrası toplumda yaygınlaştırılmaya çalışılan umutsuzluğu seçim süresince taşıdığımız umuda dönüştürmek ve bu heyecanı daha da büyütmek bu süreçte de ortak sorumlulukla hareket etmemize ortak akıl işbirliği ve dayanışmayı öne çıkarmamıza bağlıdır.
 
Bu nokta da seçim sonuçlarının neden seçim sürecindeki umutla ve coşkuyla paralel olmadığı üzerinde durmak parti organların da ve kurullarında gerekli değerlendirmeleri yapmak ve 8 ay sonra ki yerel seçimlere hazırlanmak gerekirken, yapılan olağan üstü kurultay çağrıları gerçekçi bir çözümü sağlamayacağı gibi asıl yapılması gerekenlerin önünde bir engel olacaktır.
 
Bu süreçte parti içi tartışmalar ve değerlendirmeler de kişiler üzerinden değil sistem ve yürüyeceğimiz yol haritası üzerinden yapılmalıdır.
 
Bu bağlamda seçim sonuçlarına bakarak şu gitsin, bu gelsin ! diyerek yola çıkmak daha başta çözümsüzlüğü de tescillemek anlamını taşımaktadır.
 
Yapılacak çok işimiz,alınacak çok dersimiz varken enerjimizi parti içi gündemlere harcayıp heba etmek yerine 24 Haziran seçimleri sürecini ve sonuçlarını objektif ve gerçekçi şekilde değerlendirerek yerel seçimlere hazırlanmak daha doğru olacaktır.
 
Gündemimiz olağanüstü kurultay değil, Kasım ayına çekilmesi gündem de olan yerel seçimlere hazırlanmak olmalıdır.
 
Biz Karaman İl örgütü olarak 24 Haziran ‘da milletvekili çıkarmak ve oyumuzu arttırmak suretiyle elde ettiğimiz başarıyı daha yukarıya nasıl taşırız ve yakın gelecekteki yerel seçimler de hangi koşullar da başarılı olabilirizin derdi de ve hesabındayız.
 
Dolayısıyla olağanüstü kurultay bizim gündemimizde yoktur.
 
Bu vesile ile 24 Haziran seçimlerinde oy kullanarak demokrasiye katkı sunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder, saygılarımı sunarım