CHP KARAMAN BELEDİYESİNİ MAHKEMEYE ŞİKAYET ETTİ.

CHP KARAMAN BELEDİYESİNİ MAHKEMEYE ŞİKAYET ETTİ.
CHP BELEDİYE MECLİSİNİN DAĞ OTELİ ÇEVRESİNDE YAPTIĞI İMAR DEĞİŞİKLİĞİNİ MAHKEMEYE TAŞIDI
İl Başkanı Koçak; “Sayın Kamail Uğurlu’dan beklentimiz çoktu ama maalesef bir yılda bir şey olamadı, özelliklede imar konusunda. Bir konuda yaptı, o da turizm alanını villa alanına değiştirdi. Bizde konuyu yargıya götürdük” dedi.
CHP İl Başkanı Osman Nuri Koçak Öğretmenevi’nde düzenlediği basın toplantısında Türkiye gündemi ile Karaman gündemindeki değişik konularda açıklamalarda bulundu.
Koçak, Merkez İlçe Başkanı ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında; Türkiye gündemindeki konularla ilgili olarak; “Biz gidişattan son derece rahatsızız, hem hükümetin çeşitli kurumlarla çatışma içerisinde görünmesinden, hem açılımdan, hem de referandum konusu bizi ciddi şekilde rahatsız ediyor. Örneğin Başbakan’ın hukuka karşı “bu hukuk 411 kişinin iradesini yok sayan bir hukuk” diyerek hukukun yürütmeyi kuşattığı tezi faşizan bir anlayıştır. Değil 411, 511 de olsa, 550 de olsa tek kişinin yönlendirmesi ile oluşan bir çoğunluk anlayışı monarşizim dir. Hukukun denetlemediği bir demokrasi olamaz. Anayasa değişikliği konusunda biz diyoruz ki bir sonraki döneme bırakalım, daha geniş ve katılımcı bir anayasa olsun, ama ısrarla bizim istediğimiz olacak deniyor.
Dünyanın hiçbir yerinde parti anayasası yoktur. Anayasa tüm partilerin ortak irade ortaya koyduğu karinedir. Tepeden inme bir anayasa ancak ceza içerir. Burada duruş sakat, biz bu duruşu sevmiyoruz ve bu duruş çok istismar edilecek bir duruş. Bu nedenle de biz peşinen bu anayasa değişikliğine karşıyız.” dedi.
CHP İl Başkanı Osman Nuri Koçak; 1şimdi asıl toplantımızın konusu Karaman Belediyesi’ne gelelim” diyerek sürdürdüğü açıklamasında; “bugün partimiz Belediye Meclis üyeleri ile burada yaptığımız toplantıda asıl açıklamam; Sayın Kamil Uğurlu’yu şahsen ben tecrübesi, mesleki bek raundu, yaşı ve iddiaları aynı zamanda da AKP’nin gücü ile çok iyi şeylerin hayata geçirileceğine inanmıştım. Ancak aradan bir yıl geçti, Karaman beni mutlu etmiyor. Bir yılda beni mutlu edecek bir taşın diğer bir taşın üzerine konduğunu göremedik. Bir yılda Çukur bahçede ki bir-iki hareketliliğin dışında bir şey olmadı, özellikle de imar konusunda. Pardon imar konusunda bir değişiklik oldu. Dağ Oteli çevresindeki Turizm alanı CHP’li Meclis üyelerimizin itirazına rağmen Meclisten geçirdiler. Turizm alanını Villa arsaları alanı yaptılar. Karaman’da Turizm konusunda hiçbir çalışma yok. TBMM’nde 8 Karamanlı Milletvekili var, Karaman Kültür ve Turizm Kenti diyoruz ama maalesef Turizm alanını villa alanına çeviriyoruz. Biz bu değişiklik kararının iptali için Konya Bölge İdare Mahkemesine dava açtık” dedi.
Koçak son olarak ta; Karaman’da Belediye Başbakanının ortaya attığı Orta Öğretim Kam püsü konusuna dikkat çekerek; “ Mesela Karaman Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve İstasyon Parkının olduğu bu yere dikkat çekiyoruz. Bir zamanlar Okul yerlerinin satılması kararı ile buralara çıkan talipliler olduğu söylenmişti. Acaba buralar bu Orta Öğretim Kam püsü projesi ile boşaltılacak mı? Biz Pazılın parçalarını yerine koymaya çalışıyoruz. Acaba bu alanlar ne olacak. Bir diğer duyumlarımız da Karaman Otogarının ve hatta Stadyumunun da yerinin değiştirileceği konusu, bu konular gündeme gelirse biz sessiz kalmayacağız.” dedi.
CHP Meclis üyesi Av. Enver Turan da, geçtiğimiz Meclis toplantısında Belediye yönetiminin Su Sayaçlarında Akıllı Sayaca geçilmesi konusunu dile getirdi ve Belediye yönetiminin su tahsilatı konusunda % 40’lık bir kayıp olduğunu bu nedenle de akıllı sayaca geçilmesini gündeme getirdiklerini belirti ve kendisinin muhasebe biriminden elde ettiği bilgiye göre tahsilat sorununun % 15 olduğunu ve bunun da çoğunluğunu resmi kurumlardan oluştuğunu belirlediğini belirterek “vatandaşa ek bir külfet getirilecek.” diyerek konunun yanlışlığına dikkat çekti.