CHP Gençlik Kollarından Rektöre tepki

CHP Gençlik Kollarından Rektöre tepki
CHP Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Durmaz, KMÜ Rekötrü Namık Ak'a tepki gösterdi.

Bütünleme sınavlarının ertelemesi konusunda geri adım atmayan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak'a bir tepkide CHP Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Durmaz'dan geldi. 

Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Durmaz, Rektörün katı davrandığını işaret ederek; "  Yağan kara gözlerini kapatmış, öğrencilerin taleplerine kulak tıkamış, ısrarla bütünleme sınavlarını yüz yüze yapılmasına karar vermiştir." dedi.

CHP Karaman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Durmaz yaptığı basın açıklamasında; " Türkiye genelinde olumsuz hava şartları Karaman'da da etkisini gösterdi. Kuvvetli kar yağışı etkisini sürdürürken, ulaşım ve kent merkezindeki hayat olumsuz etkileniyor. Karaman'da etkisini sürdüren kar yağışının aralıklı geçişlerle 2 gün daha devam etmesi bekleniyor. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi olumsuz hava şartları nedeniyle bütünleme sınavını erteledi, erteleme süresinin bitmesi ile birlikte Rektörlük tarafından yapılan açıklamada bütünleme sınavlarının yüz yüze yapılacağı duyuruldu.

Fakat çoğu öğrenci bu karardan dolayı şikâyetçi, öğrenciler sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi. Şehirlerarası kara yolları kapalı olması ve sınava il dışından gelecek olan öğrencilerin, Karaman’a gelmekte zorluk çekmesi, otobüs firmalarının seferlerini iptal etmesi üniversiteli öğrencileri mağdur etmektedir. Bu nedenlerden dolayı öğrenciler online sınav talep etmektedir. Fakat Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörlüğü dışarıda yağan kara gözlerini kapatmış, öğrencilerin taleplerine kulak tıkamış, ısrarla bütünleme sınavlarını yüz yüze yapılmasına karar vermiştir. Üniversiteli kardeşlerimizin bu haklı isyanlarının her zaman yanındayız. Öğrenci arkadaşlarımızın sesi oluyoruz. Öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekirken görmezden gelen Üniversite Yönetimine duyurumuzdur.