CHP Gençlik Kolları Başkanı Kadınlar Günü kutlama mesajı

CHP Gençlik Kolları Başkanı Kadınlar Günü kutlama mesajı
CHP Gençlik kolları Başkanı Muhammet Keskince Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkanı Muhammet Keskince mesajında şu ifadelere yer verdi:

 Dünya Kadınlar Günü’nün ilk olarak gündeme gelmesi 1800’lü senelere rastlar, 1800’lü yıllarda bir tekstil fabrikasında da­ha iyi çalışma şartları isteyen kadın işçiler mücadele etmişlerdir. Bu hak arama, daha iyi şartlarda çalışma ve yaşama mücade­lesi, senelerce sürmüştür.

Yurdumuzda da 8 Mart günü, kadınlarımızın liderliğinde, ka­dınlara yönelik çalışmalarla değerlendirilir, Türk erkeği, Atatürk’ün izinde kadına gerekli değeri ve önemi vererek onun haklarını korumada yanında yerini almıştır. 
Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında analarımız önemli ça­lışmalar gerçekleştirmişlerdir. Yeri geldiğinde cephede savaşmış, yeri geldiğinde cephe gerisinde savaşa destek olmuşlardır, Savaş ardından ül­kenin kalkınmasında da kadınlarımız, en ön saflarda yerlerini almıştır. Bunu fark eden Atatürk, ülkenin kalkınmasında kadının yerini ve önemini vurgulayarak 1934 senesinde pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını kazandırmıştır. Bizler de Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerini benimsemiş gençler olarak kadınlarımızın demokratik yaşamda önemini, özgür ve çağdaş  yaşam alanını yaratmak hakettikleri değeri görmelerini sağlamaya devam edeceğiz. 

8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu bir hayat özlemlerini ifade ettikleri gündür. Kadınlarımızın bu manalı ve özel gününü yürekten kutlarım.