CHP 98 Yaşında

CHP 98 Yaşında
CHP 98. yaşını kutladı.
CHP Karaman İl Teşkilatı Partisinin 98. yılını kutladı.
CHP'den yapılan açıklamada şunlar söylendi; "Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923 yılında “ Halk Fırkası “ adıyla kurulmuştur. 1924 yılında “ Cumhuriyet Halk Fırkası “, 1935 yılında “ Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır. 1927 yılında “ Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik ve Laiklik” dört temel ilke olarak belirlenmiştir. 1935 yılında “ Devrimcilik ve Devletçilik” ilkelerinin eklenmesiyle bu sayı altıya çıkarılmıştır. Partimizin amblemi olan altı ok bu altı ilkeyi temsil etmektedir.
Biz egemenliğin kaynağını ulusta bulduğumuz için Cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyetçilik, ‘köle’nin yerini ‘ yurttaşın almasıdır. Yurttaşların dini,dili,ırkı ya da etnik kökeni değil,bilinç ve ülkü bağıyla bağlandığı esaslar önemlidir. O siyasal bilinç ve esas, bizim için Atatürk’ün Altı ok’unda bulunmaktadır.
Milliyetçilik anlayışımız ırk ya da köken tanımadığı gibi ekonomik ve siyasal imtiyazda tanımaz.eşitliği esas alır ‘’Yurttaş’’ olmanın ‘Yurtseverliğimizin’ nişanesidir.
Kimsesizlerin kimsesi olan Halkçılık düşüncesi eşlik eder fikirlerimize.
Biz ‘’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’’ diyenleriz. Devletçilik özel yarar ile toplum yararının dengesi için en önemli ve vazgeçilmez kamusal güvencemizdir. Sosyal devlet anlayışımızın adıdır devletçilik..
Kendi özel faydasını toplum faydasının üstünde tutan büyük çıkar grupları dini siyasallaştırarak, istismar etmektedir. Laiklik ulusal bütünlüğümüzün teminatıdır. Ne din siyasallaştırılmalı ne de siyaset dinselleştirilmelidir.
Devrimcilik, Cumhuriyet düşmanlarının,ırkçılığın,kavmiyetçiliğin;ekonomik ve siyasal imtiyaz bağımlısı çıkar çevrelerinin,üretmeden zenginleşmek isteyen grupların,gericiliğin bu topraklardaki panzehiridir.
Cumhuriyet Halk Partisi, Sivas Kongresi ile başlayan milli mücadele günlerinde temelleri atılmış, dilekçe ile değil, milletin birliği beraberliği ile savaş alanlarında kurulmuş bir partidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma gibi sahip olduğu ayrıcalıklı tarihsel mirasıyla, geleneğini ve temellerini en iyi şekilde temsil eden, demokrasinin bekçisi kurtuluşun ve kuruluşun partisi olarak bugün de ilk gün ki heyecanla milletimize hizmet etmeye devam etmektedir. Ülkemizi tam bağımsız, aydınlık, özgür, hukukun üstün olduğu, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu güzel günlere kavuşturacak olan yine Cumhuriyet Halk Partisidir.
Cumhuriyet Halk Partisi kurucusu ve ilk genel başkanımız Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan partidir.
 
Hukuk ve eğitim gibi toplumsal konularda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine, tarım alalnında yapmış oluduğu köylüyü destekleyen hamleleri ile dışa bağımlılığı sona erdirmiş partidir. Bizlerde bugün Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak görevimizin öneminin farkındayız.
‘’Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.’’ Diyen büyük devrimci,önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yolundan ilerlemeye devam edeceğiz.
Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağımıza olan inancımla tüm Cumhuriyet sevdalılarını ve Altı Ok’u ikinci yüz yıla taşıyacak tüm partililerimizi selamlıyor, her türlü zorluğa rağmen emek veren, çalışan, mücadele eden kadınlarımızı,gençlerimizi,üyelerimizi,örgütlerimizi ve Partimizin 98. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum.