CAMİİ AVLUSUNDA VAHŞET... ULUSAL HABER

CAMİİ AVLUSUNDA VAHŞET... ULUSAL HABER
Yaklaşık 5 dakika süren saldırıda, çevrede bulunanlar müdahale etmedi
ŞANLIURFA’da Balıklıgölʹün giriş kısmındaki Hasan Paşa Camisi avlusunda, dün işlediği cinayetle ilgili gözaltına alınan 24 yaşındaki Veysel Yılmaz’ın, “İçimden geldi öldürdüğüm” dediği 77 yaşındaki Enver Keskin’i bıçaklayıp başında ölmesini beklediği, ardından da kanlı ellerini çeşmede yıkadığı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yaklaşık 5 dakika süren bu saldırı sırasında çevrede bulunan hiçkimsenin de olaya müdahale etmediği görüldü.
 
Şanlıurfa’da Veysel Yılmaz, bilinmeyen bir nedenle tartıştığı Enver Keskin’i, dün öğle namazı sırasında cami avlusunda göğsünden ve boğazından bıçaklayarak öldürmesi, namazdan çıkan cemaatten bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Saldırgan Veysel Yılmaz, göğsünden ve boğazından bıçakladığı Enver Keskin’i saldırıyla yere yıktı. Öfkesi dinmeyen Veysel Yılmaz, elindeki bıçakla yaralının başında bir süre dönüp durdu. Bıçağı yaralı Keskinʹin başına sık sık doğrultan Yılmaz, “Seni içimden öldürmek geçti” diye bağırdı.
 
Boğazından ve göğsünden aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Enver Keskin ise yerde, kanlar içinde çevreden toplananlardan yardım istedi. Güçlükle ölmek üzere olduğunu anlatmaya çalışan Keskin’in haykırışları, cami avlusunda toplananların sayısı artırdı. Bu sırada Enver Keskin’in öldüğünü anlayan bıçaklı saldırgan Yılmaz, cami avlusundaki çeşmeye giderek kanlı ellerini yıkadı.
 
Veysel Yılmaz elini yıkayıp tekrar çeşmeden cesedin başına gelirken, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine bir polis memuru geldi. Polis elinde bıçak bulunan Veysel Yılmaz’ı gözaltına almak için önce bir el havaya uyarı ateşinde bulundu. Ardından yanına yaklaşarak Veysel Yılmaz’ı ani bir hareketle yere yatırıp kelepçeleyerek gözaltına aldı. Aşırı kan kaybeden Keskin’in için sağlık görevlileri olay yerine çağrıldı. Ancak tüm müdahaleye rağmen yaşlı adam kurtarılamayarak, hayatını kaybettiği tesbit edildi.
 
Polis tarafından gözaltına alınarak, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne sorgulanmaya götürülen Veysel Yılmaz’ın verdiği ilk ifadesinde, “Balıklıgöl’de dolaşırken bu kişi yanıma geldi. Bana birlikte müsait bir yere gitme teklifinde bulundu. Yolda yürürken kendisinden şüphelendim, bu sırada içimden de onu öldürme isteği uyandı. Ben de kalbimin sesini dinledim ve yanımdaki bıçak ile öldürdüm” dediği öğrenildi.