ÇALIŞ; Haburun ve yıkım projesi açılımın devamıdır

ÇALIŞ; Haburun ve yıkım projesi açılımın devamıdır
MHP Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, partisinin her konuda olduğu gibi Anayasa değişikliği konusunda da haklı çıktığını vurguladı.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ani’de Cuma Namazı sonrası vermiş olduğu seçim startı, Karaman’da istişare toplantılarıyla sürüyor. Karaman Milletvekili Çalış başkanlığında MHP Kâzımkarabekir ve Ayrancı İlçe Başkanlıklarında yapılan istişare toplantıları akşam da MHP Karaman İl Başkanlığında yapıldı.
 
İstişare toplantılarına Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış’la birlikte MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Kâzımkarabekir Belediye Başkanı Muammer Sarı, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, MHP Kâzımkarabekir İlçe Başkanı Mevlüt Meray, MHP Ayrancı İlçe Başkanı İl Genel Meclisi Üyesi Başaran Saray, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ile birlikte parti yöneticileri katıldı.
 
Karaman Milletvekili Çalış istişare toplantılarında yapmış olduğu konuşmada, MHP’nin hedefinin tek başına iktidar olduğunu belirterek, seçimde sandıktan çok güçlü olarak çıkacaklarını söyledi. Türkiye’de işsizliğin ve yoksulluğun artığını, tarım ülkesi olan ülkemizde tarımın ve hayvancılığın bittiğini hatırlatan Çalış, esnafın, işçinin, memurun ve emeklinin mağdur edildiğini bildirdi.  Çalış, referandumda alınan “Evet” oylarının her türlü imkânın vatandaşlara bir baskı unsuru olarak kullanılarak alındığını iddia etti.
 
Hemen hemen her konuda olduğu gibi Anayasa değişikliği konusunda da MHP’nin ve onun çok değerli genel başkanı Devlet Bahçeli’nin söylediklerinin doğru çıktığına da işaret eden Çalış, Anayasa değişikliği referandumu sonrası BDP ile Anayasa değişikliği konusunda kapalı kapılar ardında yapılan anlaşmalar, “Habur’un ve yıkım projesi açılımın devamıdır. Yargı bağımsızlığı gün ve gün elden gitmektedir. Söylediğimiz gibi Anayasa değişikliği toplumun geçim sıkıntısı çeken ve işleri bozulan hiçbir kesimine olumlu katkı sağlamamıştır.” dedi. 
 
MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu ise yaptığı konuşmada, bugün MHP’ye dil uzatanlara en güzel cevabın, önümüzdeki yapılacak olan genel seçimlerde seçmen tarafından verileceğine dikkat çekerek, MHP’nin tek başına iktidara yürüyeceğini ifade etti. Hatipoğlu, MHP’nin ülkenin bölünmesini önleyecek tek parti konumunda olduğunu bu nedenle bir takın saldırıların yapıldığını da açıklayarak, “Milliyetçi Hareket Partisi ile gönlü vatan, millet ve bayrak sevgisiyle dolu bu aziz milletimiz varolduğu sürece bu ülkeyi hiç kimse bölmeye cesaret edemeyecektir. Bölmek isteyenler de her zaman karşılarında MHP’yi ve bu aziz milletimizi bulacaktır” şeklinde konuştu.