Büyükşehirden Engellilere Dekoratif Tablo Kursu

Büyükşehirden Engellilere Dekoratif Tablo Kursu
Mersin Büyükşehir Belediyesi, engellilere dekoratif tablo yapımı kursu veriyor. Kursa katılan engelli bireyler hem el becerilerini geliştiriyor hem de kurs sonunda kendi el emeklerini görücüye çıkarıp para kazanıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen dekoratif tablo yapımı kursu bu yıl da engelli bireylerden yoğun ilgi görüyor. “Mesleki Eğitimle Güçleniyoruz Projesi” kapsamında Engelliler Dairesi Başkanlığı atölyesinde Akdeniz Halk Eğitim Merkezi’nde görevli Aslısu Akar tarafından verilen eğitimlerde, engelli bireyler hem eğleniyor hem de yeni arkadaşlar ediniyor.

Kursa katılan Seda Ateş’in annesi Emine Ateş, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kurslar sayesinde kızının toplum içerisinde daha çok yer bulduğunu ifade ederek, “Kurslar çok güzel. Seda’yı kursa getirdiğim zaman çok mutlu oluyor. Kendini huzurlu hissediyor. Bu kurslar olmadan önce Seda evde benimle beraberdi. Fazla dışarı çıkma ve topluma karışma imkanı yoktu. Başkalarıyla iletişim kuramıyordu. Şimdi bu kurs sayesinde insanlarla iletişimi arttı. Bu kurslar çocuklarımız için farklılık oldu. Gelişimlerine de katkısı oluyor. Çocuklarımız bu kurslar sayesinde kendilerini daha huzurlu ve toplum içerisinde hissediyor. Bu kursların devam etmesini diliyorum” dedi.

Engelli bireylerin yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olan 4 aylık kurs Ocak ayında sona erecek. Kurs sonunda engelli bireyler hem sertifikalarını alacak hem de düzenlenen sergi ile ürünlerini görücüye çıkaracak.