Büyükkarcı ‘Kapının Dışında Kalan Bir Belediye İstemiyoruz’

Büyükkarcı ‘Kapının Dışında Kalan Bir Belediye İstemiyoruz’
Ayrancı Belediyesi’nin Ramazan ve Kurban Bayramları öncesi her yıl düzenli olarak yaptığı ‘Bayram Temizliği’ ilçedeki yaşlılardan tam not alıyor.
Belediye tarafından oluşturulan temizlik ekibi ilçe merkezindeki evlerde bayram temizliğine başladı. Yaşı ilerlemiş, bakıma muhtaç veya ev temizliğini yapacak durumda olmayanların yanı sıra her talebe cevap vermeye çalışan ekip, ilçedeki evleri bayrama hazırlıyor. İkişer veya üçer kişilik gruplar halinde çalışan ekipleri denetleyen belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı ‘’Ayrancı’yı bayrama hazırlıyoruz’’ dedi. Belediyeciliğin yol, cadde, asfalt, su ve kanalizasyon gibi durumlardan ibaret olmadığı belirten Büyükkarcı;
 
‘’İlçemizde her türlü çalışmayı vatandaşlarımızın isteği ve ihtiyaca göre yapıyoruz. Yollar, parklar, refüjler, bakım ve tamiratlar veya diğerleri, hepsi o mahallenin, o caddenin sakinleri ile istişare edilerek yapılıyor. Ve bu çalışmalarımızdan dolayı oldukça takdir de alıyoruz ancak, biz ilçemizde vatandaşımız kapıyı çektiği anda dışarıda kalan bir belediyecilik anlayışı istemiyoruz. İlçenin her karışına olduğu gibi, istiyoruz ki her bireyine, her hanesine de destek olma, yükünü hafifletme anlamında dokunalım, hasbihal edelim, hal hatır soralım. İşte bütün bunlara bayram temizliği bir bahane oluyor.
 
Anadolu’da evler her gün yüzeysel temizlense de, belirli günlerde kapsamlı bir temizlik hem gerekli hem de adet haline gelen bir durumdur. Kapısını çalıp hatırını sorduğumuz hemşerilerimizle sohbet ederken diğer yandan evlerini ekibimizle kapsamlı bir şekilde temizleyerek teslim ediyoruz. Bu çalışma aynı zamanda aramızdaki bağı daha sağlam hale getirdiğinden biz hemşerilerimize, hemşerilerimiz bize gelirken çekinme duygusu yaşamıyor. Hemşerilerimizin deyimiyle ‘Ayrancı’da her kapı belediyenin, belediye herkesin’ düşüncesiyle çalışıyoruz’’ şeklinde konuştu.
 
Başkan Büyükkarcı temizlik ekiplerinin çalışmalarının kontrolü için ziyaret ettiği evlerde vatandaşların Ramazan’ını da tebrik etti.