Bumas Bulgur Eski günlerine dönüyor!

Bumas Bulgur Eski günlerine dönüyor!
Bumas Bulguru aranan bir Bulgur markası haline yeniden getireceklerini belirtti.
Şirket Genel Müdürü Orhan Göktekin, Bumas’ın Bulgur üretiminin buğdayın özünü kaybetmeden elde edildiği için diğer Bulgurlarda bulunamayan lezzetin Bumas Bulgur’da olduğunu ancak Şirketin yeniden yapılma süreci ile tanıtım ve reklamına yeni başlayacaklarını ve Bumas Bulgur’u aranan bir Bulgur markası haline yeniden getireceklerini belirtti.
 
         Türkiye’nin Bulgur hanecilik sürecinde Karaman’da ilk kez Alman teknolojisi ile kurulan Bulgur Fabrikası Bumas, 2007 yılındaki Şirket yenilenmesi ile birlikte yeniden eski günlerine dönüş için yoğun bir çalışma içerisine girdi.
 
         Basın Mensuplarını Fabrikayı gezdiren ve Fabrika ile ilgili bilgiler veren Şirket Genel Müdürü Orhan Göktekin; “Bumas Bulgur Fabrikası 1971 yılında Türkiye de hatta dünyada kurulan ilk Bulgur Fabrikasıdır. Kurulduğu yıllarda Türkiye’de marka haline gelen ve her yerde aranan Bumas Bulgur, 2007 yılındaki şirketteki yeniden yapılma ile bizler göreve geldik ve 3 yıl içerisinde fabrika üretimi konusunda ve bayilik sistemini geliştirmede önemli mesafeler aldık. Bu gün Türkiye genelinde 18 Bayimiz oldu ve bayi ağını genişletmeye devam ediyoruz.
 
          Bumas Bulguru diğer Bulgurlardan ayıran en önemli özelliği, bizim üretimimiz buhar yöntemi ile bulgur oluşumu yaptığımız için bulgurdaki özün tamamı ile kemdi içinde kalması ve diğer bulgurlarda bulunamayan lezzetin Bumas Bulgurda olmasıdır. İşte bu nedenle de Bumas Bulgur diğer bulgurlardan farklı bir pişirme ve hazırlama süresi vardır. Bu nedenle %30 daha bereketlidir Bu konu şimdiye kadar pek anlatılamadığı için halkımızın diğer bulgurlardaki alışkanlıkları ile pişirilen ve hazırlanan Bumas Bulgur’dan tam randıman elde edilememiştir. Şimdi yeni hazırlayacağımız reklam ve tanıtımlarımızda Bumas Bulgur’un hazırlanması konularına ağırlık vereceğiz. Mesala Bumas Bulgur’dan yapılacak Bulgur Pilavı’na konulacak su diğerlerine oranla biraz daha fazla olmalı ve bu nedenle de pişme süresi bira daha fazla olacak ama ortaya da tadına doyulmayan bir Bulgur lezzeti çıkaktır.” dedi.
 
         Orhan Göktekin, “Bumas Bulgur’un yeniden eski günlerdeki günlerine dönmesi ve aranan bir marka haline gelmesi için üretimden pazarlamaya ve reklam kampanyalarına kadar birçok çalışmamız hızla sürüyor ve kısa sürede çalışmalarımızın meyvesini alacağımıza inanıyorum.” dedi.