Bu ay en çok hangi parti oy kaybetti ve artırdı?

Bu ay en çok hangi parti oy kaybetti ve artırdı?
Son anket sonuçları paylaşan ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki kritik bir istatistiği de paylaştı. Pösteki, bu ay en çok hangi siyasi partinin oy kaybettiğini ve artırdığını açıkladı.
ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki 26 Nisan’da paylaştığı son anket sonuçları üzerinden Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nın oy artışına dikkat çekti. Pösteki, siyasi partiler arasında en çok kaybını AK Parti’nin en çok oy artışını ise İYİ Parti’nin yaşadığı belirtti.
 
ORC Araştırma’nın 26 Nisan’daki son seçim anket sonuçlarında AK Parti’nin oy oranı %28.1, CHP %24.3, İYİ Parti %17.3, HDP %8.5, MHP %7,8 çıkarken Cumhur İttifakı’nın oy oranı %35,9 Millet İttifakı’nın oy oranı ise %41,6 çıkmıştı.
 
SON ANKET SONUÇLARI: EN ÇOK KAYBI AK PARTİ'DE
Anketçi Mehmet Pösteki söz konusu son anket sonuçları üzerinden sosyal medya platformu Twitter hesabından değerlendirmede bulundu.
 
 
ORC Araştırma Genel Müdürü Pösteki, “2018'den bu yana Cumhur İttifakı’nın %17,8 oy kaybettiğini Millet İttifakının ise oyunu %7,7 arttırdığını görmekteyiz. Geçen ay ittifaklar arası fark 3,6 iken, bu ayki sonuçlara göre fark 5,7. Partilerde ise en çok oy kaybı Ak Parti’de yaşanırken en çok oy artışı da İyi Parti’de.” ifadelerini kullandı.
 
Son anket sonuçlarında AKP'ye şok üstüne şok! Böylesi bir ilk oluyor