Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi Açılıyor

Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi Açılıyor
Mersin’in Bozyazı ilçesinde yaptırılan atıksu arıtma tesisi pazar günü düzenlenecek törenle açılıyor.

Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi açılış töreni, 18 Ekim 2015 Pazar günü saat 10.00’da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımı gerçekleştirilecek.
Projenin hedef nüfus kapasitesi iki kademe olarak hesaplanan tesisin ilk kademesi 2027 yılı, ikinci kademesi ise 2047 yılına göre tasarlandı. 1. kademe kış mevsimi 23 bin kişi, yaz mevsimi 26 bin 500 kişi olarak, 2. kademe kış mevsimi 35 bin kişi, yaz mevsimi için 41 bin 500 kişi olarak tasarlandı.
Tesis, giriş vana odası, kaba ızgara, ince ızgara, giriş terfi merkezi, havalandırmalı kum ve yağ tutucular, manyetik debi ölçer, anaerobik havuz, havalandırma havuzları, çökeltme havuzları, tesis çıkışında numune alma ve debi ölçüm kanalı, geri devir ve fazla çamur terfi merkezi, çamur susuzlaştırma binası, trafo ve jeneratör binası, idare ve bekçi binalarından oluşuyor.
Arıtma yöntemi olarak ’Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Sistemi’nin seçildiği projeyle, sistemden çıkan atıksu mevzuatlara uygun şekilde arıtılarak derin deşarj yoluyla Akdeniz’e deşarj edilecek.