Bölge Ambulans Helikopterimiz Bayramda Boş Durmadı

Bölge Ambulans Helikopterimiz Bayramda Boş Durmadı
Karaman, Konya ve Aksaray bölgesine tahsis edilen ambulans helikopter dağ, tepe, yüksek, çukur mevkii dinlemiyor ve çok acil ihtiyacı olan insanların yardımına koşmaya devam ediyor

Bölgemize tahsis edilen ambulans helikopter sağlıkta devrim niteliği taşıyor ve bayram da da hizmet etmeye devam ediyor.

 

 

Konyaʹnın Kulu ilçesinde şeker komasına giren bir kişi, helikopter ambulans ile Konyaʹya sevk edildi.

 

Edinilen bilgiye göre dün ilçeye bağlı Celep beldesinde, 59 yaşındaki Adile Sütçü şeker komasına girerek fenalaştı.

 

 

Kulu Devlet Hastanesi acil servisine getirilen kadın, sağlık durumunun ciddiyetini koruması üzerine doktorlar tarafından Konyaʹya sevk edildi. İlçedeki ambulansın başka bir görev için Ankaraʹya gitmesi üzerine Konya İl Sağlık Müdürlüğüʹne haber verildi.

 

 

Konyaʹdan havalanan helikopter ambulans, ilçe stadına inip hastayı alarak havalandı. Konyaʹya getirilen Adile Sütçüʹnün Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesiʹnde tedavi altına alındığı bildirildi.
 

 

KAZAYLA VURULDU HELİKOPTERLE KONYAʹYA TAŞINDI

 

 

Öte yandan Mersinʹin Gülnar ilçesinde bir genç, kazayla akrabasını av tüfeğiyle vurarak yaraladı.

 

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Örtülü köyünde bayram dolayısıyla akrabaların bir evde yapılan bayramlaşması sırasında H.B. (16), evde bulunan av tüfeğiyle oynarken bir anda av tüfeğinin patlaması sonucu akrabası Alime B.ʹyi (42) sol göğsü ve başından yaraladı.

 

 

Ambulansla Mut Devlet Hastanesiʹne kaldırılan Alime B. burada yapılan müdahalesinin ardından durumunun ağır olması nedeniyle ambulans helikopterle Konyaʹya sevk edildi. Olayla ilgili H.B.ʹnin gözaltına alındığı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.