Binlerce Genç Konya Sofrasında Buluştu

Binlerce Genç Konya Sofrasında Buluştu
Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Kılıçarslan Gençlik Merkezi, “Gençler Bir Sofrada” isimli program kapsamında Serdar Tuncer’in katılımıyla şiir dinletisi düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi’ndeki programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’deki 200 üniversite arasında Konya’daki üniversiteleri tercih eden tüm öğrencileri tebrik ederek yeni eğitim yılının hayırlı olmasını diledi. Öğrencilere eğitim hayatları ile birlikte sosyal ve kültürel çalışmalara da vakit ayırmaları tavsiyesinde bulunan Başkan Akyürek, “Öğrenci topluluklarında ve sivil toplum kuruluşlarında sorumluluk alarak liderlik özelliklerinizi geliştirin. Başkasına faydalı olmayanın kendisine de faydası olamaz. Günümüz gençliğinin 21. yüzyıl materyalist anlayışının dayattığı bireyciliğin ön plana çıktığı anlayışı reddetmemiz gerekiyor. İnsanlara faydalı olan, insanların en hayırlısı, en güzelidir. Sizlere de bunu tavsiye ediyorum” dedi.
Gençlik Merkezi’nden Genç Kart alan öğrencilerin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerinden indirimli olarak yararlandığını hatırlatan Başkan Akyürek, öğrencilerin Gençlik Merkezleri, KOMEK’ler ve Kadın Lokallerindeki meslek kurslarından da yararlanmalarını istedi. Selçuk Üniversitesi içinde ücretsiz olarak hizmet veren raylı sistem hattında durak yenileme çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Başkan Akyürek, 12 Ekim Pazartesi gününden itibaren tramvayların yeniden hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.
Gençlere geleneksel Konya pilavı ikramının da yapıldığı programda AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik ve Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Bünyamin Nokta’nın gençlere hitabının ardından sahneye gelen Serdar Tuncer, birbirinden güzel şiirlerinin yanında gençlerle yaptığı sohbetle de beğeni topladı.