Beyşehir’de Silah Operasyonu

Beyşehir’de Silah Operasyonu
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, jandarma timleri, internet üzerinden yasal olmayan yolla pazarlanarak kargo araçlarıyla nakledildiği ileri sürülen usulsüz üretim 48 av tüfeği ele geçirdi.Edinilen bilgiye göre, Jandarma Asayiş Timleri, internetten...

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, jandarma timleri, internet üzerinden yasal olmayan yolla pazarlanarak kargo araçlarıyla nakledildiği ileri sürülen usulsüz üretim 48 av tüfeği ele geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, Jandarma Asayiş Timleri, internetten sosyal paylaşım siteleri üzerinden usulsüz üretildiği ileri sürülen av tüfeklerinin evlerden fatura ve resmi belge olmaması nedeniyle KDV ve ÖTV olmadığı için çok ucuz yolla pazarlandıktan sonra bu silahların kargo araçlarıyla nakledildiği yönünde alınan bir ihbarı değerlendirerek çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda jandarma, 11 adreste arama gerçekleştirdi.
Mahkeme kararına istinaden evlerde yapılan aramanın yanı sıra kargo araçlarına yönelik yol denetimlerinde de seyyar dipçik, çifte kırma, otomatik ve yarı otomatik modellerinde, kutular içerisinde satışa hazır 48 av tüfeği ele geçirdi. Silahlara el konulurken, usulsüz üretilen av tüfeklerinin internet üzerinden yasal olmayan yollarla satışını yaptığı ileri sürülen 11 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Şahıslar, ifadelerinin alınmasının ardından 2521 Sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının yapımı, alımı, satımı ve bulundurulmasına dair kanun kapsamında yasal işlem başlatıldı.