Beyşehirde Sahil Şeridi Temizliği

Beyşehirde Sahil Şeridi Temizliği
Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler, Beyşehir Gölü sahil şeridinde kış mevsimi öncesi temizlik çalışmaları yürütüyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir ilçe merkezini daha yaşanabilir ve temiz, nezih bir kent haline getirebilmek adına başlatılan çalışmaların durmadan devam ettiğini söyledi. Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekiplerin Beyşehir Gölü sahil şeridinde yaklaşan kış mevsimi öncesinde büyük bir özenle temizlik faaliyeti yürüttüğünü vurgulayan Özaltun, özellikle Taşköprü ve Eşrefoğlu Köprüsü’nün her iki yanındaki kıyı şeridinde mesainin yoğunlaştığını belirtti. Sahil şeridine gelişigüzel atılan çöp ve katı atık maddelerin ekipler tarafından toplandığını, kıyıdaki su yüzeyinde de benzer çalışmaların balıkçı teknelerinin de desteğiyle yürütüldüğünü aktaran Özaltun, “Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı TYP bünyesinde mesai yapan, büyük çoğunluğu kadınlardan oluşan ekiplerimizi şehrimizin her yanında, ilçemizin en ücra noktasındaki yerleşim merkezinde park ve bahçelerde, değişik alanlarda faaliyet gösterirken görebilirsiniz. Daha temiz ve yaşanabilir bir ilçe oluşturma adına gün boyu çalışan ve hizmet üreten görevlilerimizin bu çaba ve gayretine vatandaşlarımızdan da hassasiyet ve duyarlılık göstermelerini bekliyoruz. Özellikle Beyşehir Gölü kıyılarımız başta olmak üzere kamusal alanlarda ve parklarımızda çevreye gelişigüzel çöp ve atıkların atılmaması en büyük dilek ve beklentimizdir. Bu konuda duyarlılık göstermeyenlerin de vatandaşlarımız tarafından uyarılması ve ikaz edilmesiyle filizlenmeye başlayacağını düşündüğümüz çevre bilinci neticesinde daha güzel bir Beyşehir’de yaşayacağımız günler yakındır diye ümit ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Özaltun, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bir süre önce oluşturulan özel bir ekip tarafından ilçe genelinde bulunan camilere yönelik temizlik çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, “Cami temizleme ekibimiz de çalışmalarını ilçemiz merkezinde ve dış mahallelerimizde sürdürüyor. Bu çerçevede, camilerimizin halı, ayakkabılık ve cam temizliği gibi iç mekan temizliğinin yanı sıra, bahçe, duvar ve şadırvan temizlikleri de yapılıyor” ifadelerini kullandı.