Beyşehirde Parklarda Otomatik Sulama Sistemi Tasarrufu

Beyşehirde Parklarda Otomatik Sulama Sistemi Tasarrufu
Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanlığı, yeni dönemde toprak altı sulama ile hem su hem de personel tasarrufu yapmayı hedefliyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi olarak ilçe merkezindeki bazı parklar ile refüjlerde yapılacak sulama faaliyetlerinde otomatik sulama sistemine geçmeye başladıklarını söyledi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ilçe genelinde birçok noktada yürüttüğü çalışmaların sonbahar döneminde de hız kesmeden devam ettiğini belirten Özaltun, park ve bahçeler ile refüjlerde yürütülen, peyzaj, yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarında en önemli konunun sulama faaliyetleri olduğunu söyledi.

Verimli bir sulama olmadığı takdirde yapılan tüm çalışmaların boşa çıkabileceğine dikkati çeken Özaltun, “Beyşehir merkezde Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz özellikle sulama konusunda çok önemsediğimiz yeni bir çalışmaya daha imza atıyor. Şu ana kadar tankerle yapılan sulama sisteminden yeni projeyi hayata geçirmekle birlikte yavaş yavaş vazgeçmeye başlıyoruz. Bu sistemle zaten yeterli homojen sulama da yapılamadığından dolayı toprak altı sulama dediğimiz otomatik sulama sistemlerine doğru bir yönlenmemiz söz konusu oldu. Bu kapsamda, son bir ay içerisinde Bahçelievler Mahallemizde iki adet parkta ve İçerişehir Mahallemizdeki bir parkta otomatik sulama sistemleri devreye konularak sulama çalışmalarımız bu şekilde yapılmaya başlandı. Şu anda benzer çalışma Şarkikaraağaç Caddesi üzerinde devam ediyor. Amacımız, park ve bahçelerimizde, refüjlerimizde bu sistemi yaygınlaştırarak bu faaliyetlerde daha az personel kullanmakla birlikte belediyemize tasarruf ettirmek ve istenilen an sulama işlemini başlatabilmek. Bu proje ile aynı zamanda ciddi ölçüde su tasarrufu da sağlamış olacağız. Ayrıca, tankerle sulamanın oluşturduğu olumsuzlukların da bu projeyi devreye koymakla birlikte önüne geçmiş olacağız” diye konuştu.