Beyşehirde Emekliler De Konut Sahibi Olacak

Beyşehirde Emekliler De Konut Sahibi Olacak
Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, yürütülen projenin hayata geçirilmesinin ardından ilçede yaşayan emeklilerin de konut sahibi olacağını söyledi.

Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir ilçe merkezinde emeklilere yönelik olarak kazandırmak istedikleri toplu konut projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Başkan Özaltun, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Beyşehir Belediyesi işbirliği halinde ilçe merkezinde 3. Etap Toplu Konut Projesini hayata geçirmek için bir süre önce çalışma başlattıklarını hatırlattı. İlk etapta taleplerin alındığını ve bu konuda emeklilerden konut için yüksek oranda bir talep geldiğini gördüklerini vurgulayan Özaltun, “Bu talepleri aldıktan sonra Belediye olarak kolları sıvayarak ilçemiz merkezinde emekli kesimimize yönelik olarak konutlar üretebilmek için girişimlerde bulunduk. Girişimlerimiz olumlu sonuçlar verdi ve nihayet, bu konuda yürüttüğümüz çalışmaların meyvesini inşallah almak üzereyiz. Bu kapsamda, Esentepe Mahallemizde, Yeni Devlet Hastanemizin güneybatı kısmında bu projeyi hayata geçirmek için çalışıyoruz. Burada emeklilerimize yönelik olarak 2 veya zemin+3 katlı, her biri B1 Tipi 75 metrekarelik alana sahip 2+1, 27 ya da 28 blokta toplamda 450 konut inşa etmeyi hedefliyoruz. Mevcut alanla ilgili olarak TOKİ Başkanlığımız tarafından hazırlanan imar tadilatının Konya Büyükşehir Belediyesi ve Beyşehir Belediyemizce onaylanmasının ardından hız kazanan çalışmalar çerçevesinde, burada hayata geçirilecek projenin yaklaşık maliyet hesabının yapımı da halen TOKİ tarafından sürdürülüyor. Kısa süre içerisinde başvuruların alınarak bu bölgede emeklilerimizin de 240 ay vade seçenekleri ile kira öder gibi, küçük taksitler halinde ödemeler yaparak talep ettikleri bu konutlardan edinmesi için gayret gösteriyoruz. Burada bu projeden yararlanmak isteyen emeklilerimizin başvuru yapabilmesi için gerekli bazı şartları da taşımaları gerekiyor. Bu kriterleri de inşallah başvuruların alınmaya başlanması ile birlikte kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Başkan Özaltun, dönemlerinde TOKİ Başkanlığı ve Beyşehir Belediyesi işbirliği ile ilçe merkezinde Avşar Mahallesi’nde hayata geçirdikleri toplu konut projesi kapsamında 448 aileyi konut sahibi yaptıklarını da belirterek, “Dönemimizde yine dış mahallelerimizde bir ilki gerçekleştirerek, Huğlu Mahallemizde 99 mahalle sakinimizi TOKİ’den konut sahibi yapmayı başardık. Bunun yanı sıra, ilçemizdeki talep gelen diğer dış mahallelerimize yönelik toplu konut çalışmalarımız da sürüyor” ifadelerini kullandı.