Beyşehirde Asfalt Çalışmaları Sürüyor

Beyşehirde Asfalt Çalışmaları Sürüyor
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yürütülen yol çalışmaları sonbahar mevsiminde de hız kesmeden devam ediyor.

Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe merkezinin yanı sıra dış mahallelerde de planlanan ve altyapı sorunu olmayan yol güzergahlarında sıcak ve soğuk asfalt ile kilitli parke döşeme çalışmalarını sürdürüyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından sorumluluk alanı genişleyen ve artan dış mahalle sayısıyla çok geniş bir coğrafyada mesai yürütmeye başlayan Beyşehir Belediyesi’nin oluşturulan ekiplerle ilçenin her noktasına hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduğunu söyledi. Bu çalışmalardan bir tanesinin de yollarda yürütülen sıcak ve soğuk asfalt ile kilitle parke döşeme faaliyetleri olduğunu vurgulayan Özaltun, bu yıl içerisinde de bu kapsamda pek çok güzergahta yeni yol tanzimleri gerçekleştirdiklerini söyledi. 2017 yılının özellikle ilçe genelinde sıcak ve soğuk asfaltta hamle yılı olduğunu ve bu çerçevede, önceki yıllara göre asfalt yenileme yaptıkları güzergah miktarında önemli ölçüde artış olduğuna dikkati çeken Özaltun, dış mahallelerde süren kilitli parke çalışmalarında da önemli mesafeler aldıklarını söyledi. 2017 yılı içerisinde ilçe merkezinde sıcak ve soğuk asfalt çalışmalarına ağırlık verdiklerini vurgulayan Özaltun, yaz döneminde Sanayi Sitesi çıkışında başlayan sıcak asfalt çalışmalarının ise ilçe kabristanı etrafında devam ederek Esentepe Mahallesi çıkışına kadar geldiğini vurguladı. İlçe merkezinde bu yıl programa alınan caddelerdeki çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirten Özaltun, Esentepe, Hamidiye, Yeni Mahalle ve Beytepe mahallelerinde yürütülecek bu çalışmaların yanı sıra bazı güzergahların ise soğuk asfaltla kaplandığını ya da kaplanacağını kaydetti. Özaltun, “Bu yıl ekiplerimiz tarafından ilçe genelindeki yollarımızda yaklaşık 54 bin 162 metrekarelik sıcak asfalt döşenirken, soğuk asfaltta bu miktar 62 bin 900 metrekare olmuştur” dedi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, kent merkezinin yanı sıra farklı dış mahallelerde kilitli parke ve soğuk asfalt çalışmalarını da devam ettirdiğini vurgulayan Özaltun, hava şartları imkan verdiği sürece yürütülen mesainin belirlenen takvim ve program uyarınca devam ettirileceğini sözlerine ekledi.