Beyşehir Hasta Konukevi Hizmet İçin Gün Sayıyor

Beyşehir Hasta Konukevi Hizmet İçin Gün Sayıyor
Konya’nın Beyşehir ilçesinde yapımı tamamlanan hasta yakınlarının istifade edebileceği 36 yataklı hasta konukevi hizmet vermek için gün sayıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, konukevi çevresinde devam eden yol tanzim çalışmalarını inceledi. Başkan Özaltun yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi olarak ilçeye otel konforunda bir hasta konuk evi kazandırdıklarını belirtti. Özaltun, Yeni Beyşehir Devlet Hastanesinin hemen yanı başında bir süre önce başlayan hasta konukevi inşaatının yürütülen çalışmalar sonrasında kısa süre içerisinde tamamlandığını söyledi. Beyşehir Hasta Konukevi’nin bölgeye hizmet vermek için artık gün saymaya başladığını belirten Özaltun, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Yeni Devlet Hastanesi ile birlikte resmi açılışının yapılmasının planlandığını söyledi.

Dönemlerinde, ‘Beyşehir’de iyi şeyler oluyor’ diyerek bu sözü slogan haline getirdiklerinin altını çizen Özaltun, bu sloganın sözde kalmadığını da hayata geçirdikleri icraatlarla bir bir gözler önüne serdiklerini kaydeden Özaltun, “Beyşehir Hasta Konukevi yıllardan beri çok önemsediğimiz, özlem duyduğumuz ve hayata geçirilmesi için göreve geldiğimiz ilk günden bu yana çalışmalarını yürüttüğümüz bir proje idi. Temelini atarak başlatmak yaz döneminde kısmet oldu. Beyşehir’de yine ilk projelerden birisi dediğimiz hasta konukevinin yeni yılla birlikte yapım çalışmaları tamamlandı. Şu anda çevre düzenlemeleri, yol ve kaldırım tanzim çalışmaları sürüyor. Beyşehirli hemşerilerimiz inşallah resmi açılışı ile birlikte hasta konukevinden hizmet almaya başlayacak. Konya il merkezi dışındaki ilçelerde olmayan bir hasta konukevini ilçemize kazandırıyoruz. Burası, ilçe merkezi dışından yeni devlet hastanemize gelerek yatarak tedavi gören hastalarımızın yakınlarının herhangi bir ücret ödemeden konaklayabilecekleri Beyşehir’in o güzelim gölümüzün manzarasına sahip bir mekan oldu. Yeni Devlet Hastanemizin hemen karşısında bin 680 metrekarelik alanda 3 katlı olarak inşa edilen hasta konukevi binamız açıldığında bölgemize 36 yatak kapasiteli olarak hizmet verecek. Teras katına sahip konuk evinin zemin katında iş yeri olarak yapılan dükkanlar da yeni hastanemizin hizmete girmesiyle doğacak eczane ihtiyaçlar için de değerlendirilebilecek. Üst katında kafeterya ve restoran olarak kullanılabilecek donatılar yer alıyor. Bu yapısıyla tesis, bölgedeki iş yeri ihtiyacına da katkı sunmuş olacak. İnşallah ilçemize hizmet vermeye başlaması ile bu tesis en büyük kıvanç kaynağımız olacak. Beyşehir’de, dönemimizde önemli bir projeye daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ekonomik durumu iyi olmayan, hastanemizde yatarak tedavi gören hastalarımızın yakınlarının konaklaması ve ihtiyaçlarını karşılaması için kullanılacak konukevinin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.