Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikaları Verildi

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikaları Verildi
Beyaz Bayrak Ve Beslenme Dostu Okul Sertifikalarını Almaya Hak Kazanan Okullara Sertifikaları Törenle Verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Beslenme Dostu Okullar Programı ve Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü kapsamında Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikalarını almaya hak kazanan okullara sertifikaları törenle verildi.

Gevher Hatun Anaokulunda düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan, Ermenek İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Açıkgöz, Sarıveliler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, projelerden sorumlu İl Koordinatörü ve Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz Candan, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Programda Okul Sağlığının Geliştirilmesi, Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak Projeleri konusunda okul yöneticilerine Hemşire Handan Altunkan tarafından bilgilendirme yapıldı.

Düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu Beslenme Dostu Okullar Programı ve Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü kapsamında alınan Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikalarının önemli olduğunu ifade etti. Kuntoğlu, “Öncelikli olarak yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmalarla Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikalarını alma hedefini gerçekleştiren okul yöneticilerime ve öğretmenlerime çok teşekkür ederim. Hedefimiz yıl sonuna kadar tüm okullarımızın Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikalarını almasıdır” diye konuştu.

“Beyaz Bayrakla okullarımızın temizliği tescillendi”

Türkiye’nin geliştikçe yaşam standartlarının yükseldiğine dikkat çeken İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu,  sağlık, beslenme ve hijyen konusunda eğitimciler olarak topluma önderlik yapması gerektiğini vurguladı. Kuntoğlu, “Okul öncesinden lise dönemine kadar öğrencilerimiz yaklaşık 14 yılını eğitim kurumlarımızda geçiriyor ve bu süreçte temizliği, düzeni, tertibi ve beslenme alışkanlıklarını bizim aracılığımızla okullarımızda kazanıyor. Bu alışkanlıkları bilimsel olarak kazanmasında Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapıyoruz. Beyaz Bayrakla okullarımızın temizliği tescillendi. Ben tekrar sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Temel amacımız, insanların sağlıklı bir yaşam sürmesi için beslenmeden spora hayat tarzlarını değiştirmeye çalışmak”

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan sertifika töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’nin gelişen ve değişen dünya şartlarında eskiye oranla büyük atılımlar gerçekleştirdiğini ifade ederek devletler için önemli olanın insan olduğunun altını çizdi. İl Sağlık Müdürü Arslan, “İnsanların yetiştirilmesinde vazgeçilmez faktörler öğretmenlerdir. İnsanların yaşam standartlarını iyileştirilmesi konusunda Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında projeler yürütülmektedir. Buradaki temel amacımız, insanların sağlıklı bir yaşam sürmesi için beslenmeden spora hayat tarzlarını değiştirmeye çalışmak” dedi.

“Çocuklarımızın doğru beslenme alışkanlığı kazandırılmasında en büyük yardımcılarımız öğretmenlerdir”

Gelişmiş ülkelerde yaşayan çağımız insanlarının en büyük probleminin hareketsiz yaşam olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan bunun sağlıksız beslenme şekliyle çağımızın hastalığı haline gelen obeziteye yol açtığını söyledi. Arslan, “Sağlıksız beslenmenin neticesinde ortaya çıkan rahatsızlıkların tedavileri için devletler tarafından ciddi harcamalar yapılmakta. Bu noktada çocuklarımızın doğru beslenme alışkanlığı kazandırılmasında en büyük yardımcılarımız öğretmenlerdir. Sağlık Bakanlığı olarak her zaman sizlerin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikalarını almaya hak kazanan okullarımızı tebrik ederim” şeklinde konuştu.

Projeler konusunda okullarda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren projeden sorumlu Şube Müdürü Yavuz Candan 45 okulun Beyaz Bayrak ve 10 okulun Beslenme Dostu Okul sertifikası almaya hak kazandığını belirterek başvuru aşamasında olan okul sayının ise 30 olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikalarını almaya hak kazanan okullara sertifikaları İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan tarafından verildi.

Program, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.