Belediyeden Mültecilere El Sanatları Kursu

Belediyeden Mültecilere El Sanatları Kursu
Karaman Belediyesi, Emekli ve Engelli Dinlenme Evi’nde mültecilere yönelik el sanatları kursu düzenliyor. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, kurs gören mültecileri ziyaret etti.

Bir yandan şehrin çehresini değiştiren proje ve yatırımları hayata geçiren Karaman Belediyesi diğer yandan toplumun hemen her kesimine ulaşan hizmetlerine devam ediyor. Karaman Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde Engelli ve Emekli Evi’nde ilimizde yaşayan mültecilere yönelik el sanatları kursu düzenleniyor.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Engelli ve Emekli Dinlenme Evi’nde kurs gören mültecileri ziyaret etti.  Kurs hakkında bilgi veren Başkan Çalışkan: “Kent Konseyi ile birlikte düzenlediğimiz kurslarla; başta Afganistan olmak üzere, Somali, Suriye ve Iraklı mülteci kardeşlerimize çeşitli meslekleri öğretiyoruz. Geldikleri ülkelerde kendi yörelerinde özellikle bayanların kullandığı takıları yapıp satmalarını, böylece nafakalarını kazanmalarını sağlıyoruz. Yaşadıkları zorlu şartlarda kimseye muhtaç kalmadan evlerine ekmek götürmelerine vesile oluyoruz. Kent Konseyimizle birlikte bu ve buna benzer faaliyetlerimize devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.