Belediye Ve Oda Başkanları, Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

Belediye Ve Oda Başkanları, Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı
Mersin’de belediye ve oda başkanları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yayımladıkları mesajla kutladı.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer mesajında, vatandaşın gerek yaşadığı bölgedeki gerekse dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi edindiği, görüş ortaya koyduğu, sesini duyurduğu basının, toplumsal gerçekleri öğrenmede de en etkili araç olduğunu ifade etti. Dinçer, “Yayınladığı haberlerle bir anda on binlerce insana ulaşabilen basın, haberin objektif, doğru, seviyeli olması yönünde de önemli bir sorumluluk üstlenmektedir. Halkı aydınlatma ve kamuoyu oluşturma işlevlerini yerine getirirken, demokrasinin işleyişinde önemli bir rol üstlenen basın, bu özelliğiyle demokrasilerin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız bir şekilde halka aksettirmek, basının başlıca görevi iken, doğru ve zamanında bilgi almak vatandaşın doğal hakkıdır” dedi.

Basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulmasının basını daha da güçlü kılacağına dikkat çeken Dinçer, fikir işçisi basın emekçilerinin büyük bir kısmının bu zor görevi, her türlü sosyal güvenlikten yoksun olarak yerine getirdiğinin altını çizdi. Basın çalışanlarının karşısındaki en büyük tehlikenin ise tekelleşme olduğuna vurgu yapan Dinçer, basında çok sesliliğin sürdürülmesi için tekelleşmenin önüne geçilmesi gerektiğini kaydederek, ”Doğru, güvenilir, objektif ve ilkeli habercilik anlayışı ile dikkat çeken ilimiz basınının, teknolojik gelişmeler ışığında sürekli kendisini iyileştirerek, her zaman daha kaliteli hizmet sunma yönünde yarış halinde olduğuna tanık olmaktayız. Yazılı, sözlü ve görüntülü basınımızın ülke gündemini ilgilendiren konu ve olayları yansıtmadaki başarısı övgüyü hak etmektedir. Gündemi etkileyen ve hatta gündem oluşturan bir güç haline gelen medya, ancak doğru amaçlar için kullanıldığı zaman faydalı bir araç olmaktadır. Bu nedenle tüm basınımıza ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri bu önemli kamu hizmeti için teşekkür ederim. Bu vesileyle çalışan tüm gazetecilerimizin gününü en içten dileklerimle kutlar, başarı ve esenlikler diler, aramızdan ayrılan tüm basın emekçilerini saygıyla anarım" ifadelerini kullandı.

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ise basın mensuplarının halkın haber alma hakkını yerine getirmek gibi önemli bir görevi yerine getirdiğini vurgulayarak, "Bu açıdan toplumun sesi, gözü ve kulağı olan gazeteciler, 4. Kuvvet olarak denetim görevini yerine getirerek demokrasinin sağlıklı işleyişinde önemli bir işlev üstlenirler. Zira fikir özgürlüğü ile basın özgürlüğü eşdeğerdir. Bir yandan toplumun sesini yöneticilere aktaran gazeteciler, diğer yandan devlet hizmetlerinin topluma anlatılmasında aracı rolünü yerine getirirler. Basın, demokrasinin, ifade özgürlüğü ve toplumda çok sesliliğin temel taşıdır. Fedakarlık ve sorumluluk isteyen gazetecilik çok zorlu bir meslektir. Topluma doğru, tarafsız ve objektif haber veren, büyük bir özveri ve cefa ile mesleklerini icra etmeye çalışan basın mensuplarımıza; zor, meşakkatli ancak bir o kadar da önemli görevlerinde başarılar diliyorum. Sadece gerçeğin, doğrunun ve hakikatin peşinde koşan, bu uğurda fedakarca çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum" dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da basın mensuplarının sorumluluklarını yerine getirebilmelerinin en önemli şartının basın özgürlüğünün sağlanması ve korunması olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak toplum olarak hepimizin ortak görevidir. Özveri ile görevlerini icra etmeye çalışan gazetecilerimizin 2018 yılında daha da güzel şartlarda çalışmalarını temenni ediyorum. Gazetecilik mesleği, özellikle çok büyük fedakarlıklar isteyen ve zor şartlar altında yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadırlar. İlimizde yayın yapan basın kuruluşlarımıza ve onların çok değerli çalışanlarına, halkımızın doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkının kullanılmasında göstermiş oldukları hassasiyet ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Büyük bir özveriyle çalışan yerel ve ulusal basınımızın değerli üyelerinin; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görev başında şehit olan basın mensuplarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.”

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü ise gazeteciliğin çağın en dinamik mesleklerinden biri olduğunu vurgulayarak, gazeteciliğin insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içerdiğini kaydetti. Güngördü, şöyle devam ett:

"Gazeteci olmak, aynı zamanda düşünce ve yorumlarıyla toplumları bilgilendiren, demokrasinin güçlenmesine katkıda bulunan ve bulundukları bölgenin sorunlarını gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına ışık tutan kişi olmayı da gerektirmektedir. Mersin’deki yerel ve ulusal basınımızın temsilcileri, bu önemli görevin layıkıyla yerine getirilmesi için her türlü şartta büyük bir özveriyle çalışmaktadırlar. Mesleklerini hayat biçimi haline getirmiş, ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde görevlerini başarıyla yerine getiren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, başarılarının devamını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım."