Bayramda Musluklardan Tatlı Su Akacak

Bayramda Musluklardan Tatlı Su Akacak
Karaman Belediyesi ve Devlet Su İşleri işbirliğinde yürütülen İbrala Barajı İçme Suyu Projesi hizmete alınıyor.

Karaman için hayati öneme sahip projelerden birisi olan İbrala Barajı İçme Suyu Projesi’nde tüm çalışmalar ve test aşamaları tamamlandı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve DSİ Konya Bölge Müdürü Birol Çınar çalışmaların tamamlandığı terfi merkezinde incelemelerde bulundu.

İbrala Barajı İçe Suyu Projesi'nin uzun yıllar Karaman'ın içme suyu ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Başkan Çalışkan, şunları kaydetti; “ Karamanımız için son derece önemli bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. İbrala Barajı İçme Suyu Projesi'nde çalışmalar tamamlanmış vaziyette. Allah izin verirse 11 Haziran'da içme suyu terfi merkezinden şehir içi şebekeye su verilmeye başlanacak. Terfi merkezinden çıkan içme suyu yaklaşık 27 kilometre mesafesi bulunan hattı takip ederek şehre ulaşacak. İnşallah Ramazan Bayramı’nda Karaman’daki tüm musluklardan daha kaliteli ve daha sağlıklı tatlı su akacak. 

Projenin hayata geçirilmesinde bizlere destek olan başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.