Bayram Uysal ABD Mallarını boykot edelim dedi.

Bayram Uysal ABD Mallarını boykot edelim dedi.
Esnaf Odaları Başkanı Bayram Uysal ABD Mallarına boykot çağrısı yaptı.
Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim kurulu başkanı Bayram UYSAL Türkiye'ye karşı ekonomik savaş ilan eden, ambargo koyan ABD'ye misilleme için boykot çağrısı yaptı. UYSAL “Gelin ABD'nin Ülkemizde satılan ürünlerine biz boykot uygulayalım. Biz yerel esnafına destek ol. Diye bir kampanyayı da başlatmıştık. İşte bir fırsat daha ABD ürünlerini boykot ederek ne yaptığımızı ve böyle durumlarda ne yapabileceğimizi gösterelim. Ülkemize karşı uygulanan ambargolar karsısında ne yapacağımızı görsünler, anlasınlar, Türkiye için sözde yaptırım uygulamaya kalktıklarında 100 kere düşünsünler. Biz kendimize yeteriz ve yeteceğiz" diyerek ABD menşeli elektronik ürünler, giyim, gıda, içecek ve temizlik ürünlerinin isimlerini sıraladı.
 
İşte ABD malı elektronik markalar :
 
-Apple, İPhone, Nokia, Icq, Microsoft, Intel, Dell, HP, Amazon, AMD, Bose, IBM, Nvidia, Sandisk, Seegate, Viewsonic, Western Digital, Qualcomm, Alienware, Beats By Dre, Fitbit, Gemini ve Jabra.
 
ABD giyim markaları :
 
Tommy Hilfiger, Nike, Polo, Ralph Lauren, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi’s, Timberland, Lee, GAP,
 
ABD markalı gıda markaları :
 
First Sakız, Falım, Kraft, Fritolay, Milka, Ruffles, Doritos, Lays, Cheetos, Mc Donalds, Jacobs, Burger King başta olmak üzere bir çok hazır yiyecek zinciri de ABD menşeli.
 
ABD malı içecek markaları :
 
Coca Cola, Pepsi, Yedigün, Sprite, Fanta, Schweppes, Damla Su, Danone, Hayat Su, Cappy
 
ABD markalı temizlik ürünleri :
 
Ace, Air Wick, Ajax, Aldays, Alo, Ariel, Axe, Calgon, Clit Bang, Colgate, Dettol, Fairy, Finish, Head & Shoulders, Hacı Şakir, Ipana, Jhonsons Baby, Loreal, Lux, Max Factor , Nıvea, Oral-B, Orkid, Palmolive, Pantene, Prima, Prima, Protex, Rinso, Rejoice, Sensodyne, Vileda, Vanish, Veet, Vim, Febreze, Koleston, New Wave, Discreet, Gillette