Başkan Özselekten Zafer Bayramı Ve Kurban Bayramı Mesajı

Başkan Özselekten Zafer Bayramı Ve Kurban Bayramı Mesajı
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyit Faruk Özselek, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

30 Ağustos 1922’de milletimizin, hiç kimseye boyun eğmeyeceğini ve herhangi bir farklı medeniyetin egemenliğini kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiğini belirten Başkan Özselek, ”Anadolu topraklarının anavatan olarak yeniden kabulü anlamına gelen Büyük Zafer’in 95. Yıldönümünü milletimizin birlik ve beraberliğiyle birlikte gurur içerisinde kutluyoruz. 30 Ağustos zaferi, günümüzde birliğimize, beraberliğimize kasteden ve bu topraklarda ki varlığımıza düşmanlık eden terör örgütlerine ve her türlü şer odaklarına ders niteliğindedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; milli birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum. Vatan ve millet için gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

"Bayramlar iyilik ve güzellikler için fırsattır"

Dini bayramların sevgi ve barış içinde küslüklerin bitmesini sağladığını belirten Başkan Özselek, “Bayramlar mutlulukların çoğaldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının en üst seviyeye çıktığı, manevi açıdan özel günlerdir. Allah, Kur’an-ı Kerim’de ‘Rabbin için namaz kıl ve kurban kes’ diye buyurmuş ve kurban kesmenin çok önemli bir dini görev olduğunu belirtmiştir. Bayram günlerinin toplumsal bilincin bütünleştiği, herkesin kaynaşıp kucaklaştığı seçkin günler olduğunu da ayrıca unutmamak gereklidir. Kesilen kurbanların kabul olması dileğiyle, başta meslektaşlarım olmak üzere, hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlarım” şeklinde görüş belirtti.