Başkan Tutal, Muhtarlarla İstişare Toplantısında Buluştu

Başkan Tutal, Muhtarlarla İstişare Toplantısında Buluştu
Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kırsal ve merkez mahallelerde görev yapan mahalle muhtarları ile istişare toplantısında buluştu.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın başkanlığında mahalle muhtarlarının sorunlarının masaya yatırıldığı istişare toplantısına Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığında görev yapan mühendisler, Seydişehir Belediyesi birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. Adile Baysal Kültür ve Sanat evinde düzenlenen toplantıda mahallelerin sorunları tartışıldı, muhtarların istek ve talepleri dinlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, muhtarlarla birlikte aylık mutat toplantılar düzenlediklerini ve istişare ettiklerini ayrıca bu toplantıların da devam edeceğini kaydetti. Kırsal mahallelerden başlayan mahalle sohbetlerini "Hasbihal" programları ile başlattıklarını kaydeden Başkan Tutal, “Kırsalda gitmediğimiz altı mahallemiz kaldı. Diğer mahallerimizde vatandaşlarımızla hasbihal ettik. Kalan mahallelerimizi de tamamladıktan sonra merkez mahallelerimizde muhtarlarımızla aynı toplantılarımızı devam ettireceğiz" dedi.

Büyükşehir Yasası ile birlikte İl Özel İdarelerinin kaldırıldığını kaydeden Başkan Tutal, “İl Özel İdarelerinin yapması gereken çalışmaların büyük bir çoğunluğunu Büyükşehir Belediyemize ve ilçe belediyelerimize bırakıldı. Bu nedenle Büyükşehir Belediyemizle istişareli ve koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız, gerekse daire amirlerimiz ve birim müdürlerimizle uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Seydişehir’de kırsal muhtarlarımız bölgelerinde, merkez muhtarlarımızla ise Seydişehir’de beraberce çalışmalarımızı yürütüyoruz. Elhamdülillah Seydişehir’ de ciddi bir mesafe aldık. Çözülemeyen birçok problemi beraberce çözdük, çözmeye de devam ediyoruz. Bu hepimizin başarısı. Sadece belediyenin başarısı değil. Özellikle kırsal muhtarlarımız, birim müdürlerimizle birlikte çalışıyorlar. Bu tür desteklerinizden dolayı hepinize ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İstişare toplantısına katılan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı mühendislere söz veren Başkan Tutal, ardından muhtarlara söz hakkı verdi. Soru cevap şeklinde devam eden programda muhtarlar Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a teşekkür ederek istişare toplantılarının kendileri adına verimli olduğu kaydettiler.