Başkan Tuna, İş Adamlarıyla Bir Araya Geldi

Başkan Tuna, İş Adamlarıyla Bir Araya Geldi
Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren iş adamlarıyla bir araya geldi.Sohbet ortamında gerçekleşen programda, Toroslar’a 11 yılda kazandırdığı hizmetleri...

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren iş adamlarıyla bir araya geldi.
Sohbet ortamında gerçekleşen programda, Toroslar’a 11 yılda kazandırdığı hizmetleri anlatan Belediye Başkanı Hamit Tuna, kentin geleceğine yön verecek konularda kamu kurum ve kuruluşlarla yatırımcıların birlikte hareket etmesi gerektiğini savundu. Toroslar’ın dünü ile bugünü arasında yaşanan değişim ve gelişim ile ilgili olarak işadamlarını bilgilendiren Tuna, "İlçe hızlı bir şekilde gelişiyor. Fiziki yatırımlarımızın yanı sıra sosyal ve kültürel alanda dev projeleri imza attık. Toroslar’a Mersin’in en büyük Cumhuriyet Meydanını kazandırdık. Halkkkent Mahallesi’nde yaklaşık 12 bin metre kare alanda inşa ettiğimiz Yunus Emre Kültür Merkezimizi halkımızın hizmetine sunduk. 2014-2019 projelerimiz arasında yer alan Okan Merzeci Mahallesi’nde 9 bin metre kare alanda, 4 bin kişi kapasiteli inşa ettiğimiz Amfi Tiyatro ve Çukurova Mahallesi’nde 18 bin metre kare alanda inşa ettiğimiz Olimpik Açık Yüzme Havuzu projelerimizin de inşaat çalışmaları tamamlanmıştır. İnşallah bu yaz çocuklarımız yüzme havuzundan faydalanabilecekler. Korukent Mahallesi’nde bulunan 235 dönümlük araziyi tahsis ederek Oto Galericiler Sitesi’nin ilçemizde yapılmasına vesile olurken, Oto galericiler sitesinin yanındaki 137 dönümlük bir alanı da Açık Oto Pazarı olarak düzenledik. Korukent Mahallesi’nde 45 bin metre karelik alanda inşa ettiğimiz ‘Gençlik Merkezi’ ile ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir. Nizami futbol, voleybol, basketbol ve paintboll oyun sahaları ile tenis kortu, soyunma odaları, süs havuzu, ücretsiz internet evi ve okuma odasının yer alacağı tesisimiz şehir merkezine yakın bir mesafe olmasının yanı sıra düzenlediğimiz piknik alanında vatandaşlarımız aileleriyle gelip piknik yapabilmektedirler” dedi.
Sağlık anlamında yapmış oldukları çalışmalara da değinen Tuna, "İlk olarak Mersin Devlet Hastanesi ile yaptığımız iş birliği ile Toroslar Semt Polikliniği’ni hizmete açtık. Yılda ortalama 120 bin insanımız bu poliklinikten sağlık hizmeti alabilmektedir. Yaptığımız girişimlerle Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin bölgemize taşınmasını sağladık. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü’ne Çağdaşkent Mahallesi’nde 5 bin metrekare arsa tahsis ederek Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin yapılmasına katkı sağladık. Bölgemizin kalkınmasına vesile olacak bir diğer projede 1259 yataklı Mersin Entegre Sağlık Kampüsü’dür. Bununla ilgili de Korukent Mahallesi’nde Sağlık Bakanlığı’na 232 dönüm arsa tahsis ettik. Şuanda inşaat çalışmaları devam eden bu sağlık kampüsü tamamlandıktan sonra ilçemiz daha da gelişecektir” diye konuştu.
Toroslar Belediyesi olarak, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına da büyük önem verdiklerini kaydeden Tuna, 6360 sayılı yasa ile genişleyen coğrafyalarında 5 tarihi kalenin Toroslar Belediyesi sınırları içerisine dahil edildiğinin de bilgisini vererek, "Belenkeşlik kalesinin restorasyon çalışmalarını gerçekleştirdik. Eskiden kötü görünümde bulunan bu tarihi kalemiz çok güzel oldu. Diğer 4 kalemizin de projelendirmelerini yaptık. Bu kalelerimizi iç turizme açacağız. İleri ki süreçte günü birlik yapılacak olan turizm turlarıyla bu kültürel değerleri insanlarımızın tanımalarını ve görmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Belediyeciliğin formülünün ilgi, bilgi ve takip olduğunu ifade eden Tuna, "Pratik karar verebilen yanımızla, tecrübemizle ilçemizin 4 bin sokağını karış karış biliyorum. İşimizi doğru yapmak için bölgemizi iyi tanımamız lazım. Belediyeciliği ilgi, bilgi ve takip olarak üç formülde tanımlıyorum. İşinizle ilgili ve bilgili olacaksınız ve takip edeceksiniz. Belediyecilik aynı zamanda bir ekip işidir. Göreve geldiğimiz 11 yılda çalışan arkadaşlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte bir uyum içerisinde çalıştık. Konularımızı teknik havuzumuzda yoğurarak, yol haritamızı çıkarıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Allah’a şükürler olsun ki her seçimde bölge insanımız bizi destekliyor. Biz de hizmetin en güzeline layık olan halkımızın güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadık” dedi.