Başkan Pamuk, Camiler Ve Din Görevlileri Haftasını Kutladı

Başkan Pamuk, Camiler Ve Din Görevlileri Haftasını Kutladı
Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, camilerin, insanların bir araya geldiği, kardeşlik duygularının, hoşgörü anlayışının ve sevginin güçlendiği ibadet mekanları olduğunu belirterek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı.

Başkan Pamuk, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ temasıyla kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, İslam’ın, barış, kardeşlik ve hoşgörü dini olduğunu ifade eden Pamuk, cami ve din görevlilerinin toplumdaki önemine değinerek, “Camilerimiz, insanlarımızın bir araya geldiği, kardeşlik duygularının, hoşgörü anlayışının ve sevginin güçlendiği ibadet mekanlarımızdır. Huzur ve esenlik kaynağı olan camilerimiz, bu birleştirici özelliği ile insanlarımızın maneviyatını güçlendirip moral veren mabetlerdir. Aynı safta omuz omuza, diz dize ibadet ettiğimiz camilerimizde onurlu bir görev ifa eden din görevlilerimizi tebrik ediyor, İslam Alemi’nin ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Pamuk, kentte ilk kez Akdeniz Belediyesi tarafından uygulamaya konulan ve ilçe sınırları içerisindeki camiler, kiliseler, türbe ve ziyaretlerin temizliği ve bakımı için oluşturulan ekibin de görevinin başında olduğunu belirtti. Pamuk, “İlçemizde bulunan bütün ibadethanelere, hiç bir ayrım yapmaksızın temizlik, bakım ve onarım hizmeti veriyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz mobil ekibimiz, bugüne dek ilçe sınırlarındaki 102 cami ve 2 kilisenin yanı sıra, türbe ve ziyaretleri de temizlemiştir. Bu ibadethanelerdeki temizlik ve dezenfekte çalışması, ekiplerimiz tarafından ikinci kez gerçekleştirilmiştir. Yine bir başka ekibimiz ise camilerimizin tadilatı, boyanması, çevre düzenlemesi, bakım ve onarımı için görev başındadır. Vatandaşlarımızın ibadetlerini en rahat edecekleri şekilde, temiz ve hijyenik koşullarda ifa edebilmeleri için çalışmaya, hizmet vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.