Başkan Kocamaz, Mersin Maratonunda Vatandaşlarla Birlikte Koşacak

Başkan Kocamaz, Mersin Maratonunda Vatandaşlarla Birlikte Koşacak
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Mersin Maratonu’nun kayıtları başladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da maratonun 5 kilometre halk koşusuna kayıt yaptırdı. Kocamaz, 3333 göğüs numarası ile maratona katılarak vatandaşlarla birlikte koşacak.

Başkan Kocamaz, 3 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan 3. Uluslararası Mersin Maratonu ile ilgili açıklama yaptı. Mersin Maratonu’na kaydını yaptırdığını belirten Kocamaz, “Bu yılki 50 bin kişilik hedefimize ulaşmak ve Mersinimizin adını tüm dünyaya duyurmak için vatandaşlarımızdan da 3 Aralık 2017 günü koşulacak maratonumuza kayıt yaptırıp, koşuya katılmalarını bekliyoruz. ’Mersin’e koş, Mersin’de koş’ sloganı ile çıktığımız yolda tüm Mersinlileri ve sporseverleri Mersin Maratonu’na davet eder, katılanlara da şimdiden teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Mersin Valiliği himayelerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu’nun verdiği desteklerle düzenlenecek olan 3. Uluslararası Mersin Maratonu’na kayıtlar, www.mersinmaraton.org adresinden 42 kilometre, 15 kilometre, 5 kilometre (Halk Koşusu), Çocuk Maratonu ve Özel Sporcu olmak üzere 5 ayrı kategoride yapılacak. Kayıtlar 29 Kasım 2017 tarihinde sona erecek.

5 kilometre Halk Koşusunda yaş sınırı aranmazken, 15 kilometre ve 42 kilometre koşusunda 3 Aralık 2017 tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış olma şartı aranıyor. Halk Koşusu için vatandaşlar ücretsiz olarak kayıt yaptırabiliyorken, 15 kilometre ve 42 kilometrede koşuculardan kayıt bedeli olarak Ekim ve Kasım ayında kayıt yaptıranlar için 20 TL, Maraton Fuarı’nda (1-2 Aralık) kayıt yaptıranlar için 30 TL ücret alınacak. Kayıt formunu doldurup, ön kayıt işlemini gerçekleştirenler kaydını tamamlanmak için ödeme sayfasına giderek, ödeme işlemini gerçekleştiriyor. Ödeme işlemi gerçekleştirildikten sonra kayıt sorgula sayfasına gidilerek, göğüs numarasının ve kayıt durumunun kontrol edilmesi gerekiyor.