Başkan Kalaycı’nın Mevlit Kandili Mesajı

Başkan Kalaycı’nın Mevlit Kandili Mesajı
Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak Karaman halkının ve İslam Alemi’nin kandilini tebrik etti.

Mevlit Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Mevlit Kandili’nin tüm insanlığa ve İslam dünyasına barış, adalet ve hayırlar getirmesini temenni etti. Başkan Kalaycı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün; rahmet elçisi, iki cihan güneşi, ahlak ve iman kalesi Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in yeryüzünü şereflendirişini idrak ediyoruz. Resul-i Ekrem Efendimizin dünyaya gelişi ile tüm yaratılanlar, O’ nun fazilet ve hidayet nuruyla aydınlanmıştır. Ne mutlu bizlere ki, Alemlere rahmet olarak gönderilmiş bir peygamberin ümmetiyiz.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.), biz Müslümanlar ve bütün insanlık için, her bakımdan mükemmel ve örnek bir hayat sürmüş; ahlakı, sevgiyi, merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktarmıştır. O’nun ümmeti olarak sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed (SAV)' in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamalı ve ortaya koymuş olduğu eşsiz güzel ahlâkı yaşamımız boyunca özümsemeliyiz. 

Bu önemli gecenin huzur ve mutluluğuyla ellerimizi semaya açarak barış için, insanlığın güzel yarınları için dua edelim, günahlarımız için af dileyelim. Tutum ve davranışlarımızı sevgili Peygamberimizin örnek ahlakına ve tavsiyelerine göre şekillendirelim. Bu vesile ile başta Karamanlı hemşehrilerimin Mevlit Kandili’ni tebrik ediyor, ülkemize ve İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”