Başkan Kalaycı’nın 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajı

Başkan Kalaycı’nın 18 Mart Çanakkale Zaferi  Kutlama Mesajı
Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında: “Çanakkale zaferi, türlü sıkıntılar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına karşı koymanın destanı, vatanın bütünlüğü söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır” dedi.
Başkan Kalaycı, Çanakkale Zaferi'nin sonuçları itibariyle tarihin akışını ve Türk Milleti’nin kaderini değiştirdiğini vurgulayarak mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Çanakkale Zaferi, Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren, bölgesel ve küresel denklemleri yenileyen stratejik bir diriliştir. Düşman en gelişmiş silah ve teknolojileriyle önce denizden, sonra başaramayınca karadan saldırmış fakat bu aziz millete boyun eğdirememiştir. Çünkü Türk milleti Çanakkale'de namus ve şeref müdafaasıyla ayağa kalkmış, zalimlere karşı etten duvar örmüştür. 18 Mart 1915 tarihindeki bu zafer, tüm işgal devletlerine Türk Ulus’unun bölünmez bütünlüğünü kabul ettirmekle kalmamış, yeniden uyanışın ilk ışıkları olmuştur. 
Çanakkale’yi geçilmez kılan, Türk Milletinin birlikte yaşama ideali ve kararlılığı aynı zamanda vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Dünyada bir emsali daha bulunmayan, yüce milletimiz ile kahraman ordumuzun büyük fedakârlıklarla kazandığı bu zaferin önemi gençlerimize ve gelecek nesillere yeterince anlatılmalıdır. Bugün bizlere düşen görev de, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonrakilere devretmektir.
Bundan 105 yıl önce Çanakkale’de yazılan destanı, o destanın tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle ve minnetle yad ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale'de bedenlerini siper ederek istiklalimizi koruyan, Türk ve insanlık tarihini derinden etkileyen kahramanlarımıza ve bu vatan uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.