Başkan Kalaycı Fidan Dikme Törenine Katıldı

Başkan Kalaycı Fidan Dikme Törenine Katıldı
Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla düzenlenen fidan dikme törenine katıldı.

Yeşildere TOKİ Afet Bölgesi mevkiinde gerçekleşen etkinliğe Karaman Valisi Fahri Meral ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın yanı sıra Protokol üyeleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Savaş Kalaycı da öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte fidan dikerek can suyunu verdi. 

Bu dünyada bırakabilecek en değerli mirasın ağaç olduğunu belirten Başkan Kalaycı, “Ağaç, gelecek nesillere bırakacağımız en anlamlı ve değerli büyük bir mirastır. Biz Karaman Belediyesi olarak yeşillendirme çalışmalarına büyük önem veriyor, yeşil alanların korunmasına da hassasiyet gösteriyoruz. Sağlıklı, yaşanabilecek bir çevre için her bireyin mutlaka fidan dikmesi gerekir. Öyle ki Ağacın ve tabiatın önemini vurgulayan Peygamber Efendimiz “Kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikiniz” diye buyurmuştur.  Fidanı dikmenin yanı sıra korumakta bir o kadar önemlidir. Bu vesileyle fidan dikme etkinliğine katılan tüm hemşerilerimi kutluyorum, bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.