Başkan Kağnıcı'nın 19 Mayıs Kutlama Mesajı

Başkan Kağnıcı'nın 19 Mayıs Kutlama Mesajı
CHP il Başkan Mustafa Cem Kağnıcı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesajı yayımladı.

19 Mayıs 1919 günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün Samsun’a çıkması ile başlayan Milli Mücadelenin, tarih sayfalarına yazıldığı gündür, yıllarca süren savaşlardan yorgun düşmüş, yurdu parça parça işgal edilmiş, umutları söndürülmüş bir ulusu yeniden ayağa kaldırma mücadelesinin başlangıcıdır bugün.
Milletimizin yeniden şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919’dur. Ulu Önderimiz Atatürk önderliğinde Samsun’da yakılan meşalenin tüm Anadolu’yu aydınlatmasıyla destansı bir bağımsızlık mücadelesi başlamıştır. Kurtuluş Savaşı bu şanlı mücadelenin adı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ise bu mücadeleyi yaşatan necip milletin kalbi olmuştur. Samsun’da tutuşturulan ateş, TBMM’nin açılmasıyla daha da alevlenmiştir. Bugünkü mevcudiyetimizi ve bağımsızlığımızı şüphesiz ki o günlere, o günlerin kahramanlarına borçluyuz.   
Büyük Devlet Adamı ATATÜRK ulusumuzun birlik, beraberlik içinde ve özgür olarak yaşamasının güvencesi olan “En Büyük Eserimdir” dediği Cumhuriyeti “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız.” diyerek Türk Gençliğine emanet ederek gençlere duyduğu güveni, verdiği önemi göstermiştir. Türk gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada emanete sahip çıkacak, bu uğurda üstüne düşen görevi ve sorumluluğu yerine getirecektir. Birlik, beraberlik anlayışı içinde, birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşan en üst düzeyde eğitim almış, teknolojik yeteneklerle donatılmış Türk Genci, Milli Bağımsızlık Mücadelesindeki inanç, birlik ve beraberlik ruhunu aynı kararlılıkla sürdürülecek ve bunu bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyecek ve Türkiye Cumhuriyeti’ni daha aydınlık geleceğe taşıyacaktır. Buna yürekten inanmaktayız. 
Bayramlarımızı, milletimiz için öneme sahip bütün günleri pandemi sebebiyle buruk olarak kutlamaktayız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı da buruk ancak büyük bir anlam ve coşkuyla kutluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle böyle bir günü bizlere armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla, minnetle ve özlemle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum.