Başkan Dinçer: Fotoğrafçılık Mesleği Teknolojiye Yenik Düştü

Başkan Dinçer: Fotoğrafçılık Mesleği Teknolojiye Yenik Düştü
Mersin Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yapılan genel kurulunda hizmet bayrağını devralan Önder Türkmen ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i makamında ziyaret etti.

Oda başkanı Önder Türkmen tarafından Başkan Talat Dinçer’e başta fotoğrafçı esnafı olmak üzere esnaf ve sanatkarların sorun ve beklentilerine olan duyarlılık ve çözümünde gösterdiği gayretlerinden dolayı dolayı günün anısına bir buket çiçek taktim edildi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dinçer, “Odanızın yapılan genel kurulunda üyelerinizin güven oyu ile hizmet bayrağını devraldınız. Genç ve dinamik bir yönetim oluşturdunuz. Fotoğrafçı esnafımızın sorun ve beklentileri çok. Bu genç ve dinamik ekiple ortak çalışma içerisinde olarak sizlerin sorun ve beklentilere çare üretme gayreti içerisinde olacağız” dedi.

İnsanı ölümsüzleştirme sanatı olan fotoğrafçılık mesleğinin teknolojiye yenik düşerek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun altını çizen Dinçer, “Bugün elinde cep telefonu olan herkes fotoğraf çekiyor. Eskiden sanat konuşurken, şimdi teknoloji konuşuyor. Teknoloji bir sanat değil ama onu iyi kullanan sanatçı gibi görülmeye başlandı. Hal böyle olunca da fotoğrafçı esnafının ekmeği küçüldü. Bizler bunun farkındayız. Bunun için başta Önder Türkmen kardeşim olmak üzere bu genç ve dinamik ekiple fotoğraf sanatının yok olmasına müsaade etmemek için uzun soluklu çalışmalar içerisinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi kutluyor ve görevinizde başarılar diliyorum" diye konuştu.