Başkan Can, “Gün Birlik Günüdür”

Başkan Can, “Gün Birlik Günüdür”
Mersin’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından Adalet Sarayı yanında yaptırılan Adalet Camii törenle açılırken, ilk Cuma namazı eda edildi. 1000 kişilik caminin altı taziye evi olarak hizmet verecek.

Hizmet ederken hiçbir ayrım yapmadıklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, gün birlik günü olduğunu söyledi.

Kemalpaşa Camiinin ardından ikinci cami olan Adalet Camiinin açılışını yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Başkan Can, “Adalet Camiisi belediyemiz tarafından yapılan 2’nci camimizdir. Bodrumunda taziye evi ve ibadethane ve teras katı da olan yaklaşık 1000 metrekare 1200 kişilik 3 katlı bir cami. İçi cemaatle dolu olsun şehrimize hayırlı olsun.

Ayrıca yapımı devam eden 4 camimizden Anıt Mahallesi ve Barbaros Mahallesi camileri hayırsever işadamları tarafından yapılıyor. İnşallah Ramazan ayında açılacak. Belediyemiz tarafından yapılan Akşemsettin Mahallesi ve Ergenekon Mahallesi camileri de inşallah Ramazan ayından önce açacağız. Bugüne kadar 7 değişik mahallemizde taziye evi yaptık. İnşallah sizlerin duasıyla 8. taziye evimizi önümüzdeki hafta Yunus Emre Mahallesi’nde açılışını gerçekleştireceğiz. Ayrıca Kavaklı ve Barbaros Mahallesi’nde 2 tane cami ihalesi gerçekleştirdik. İlerleyen günlerde temelini hep birlikte atacağız. Ayrıca 5 değişik mahallemizde 5 tane yaşam boyu spor merkezi inşaatımız bitti, açılışımızı bekliyor. Bundan sonra ramazan ayına kadar her hafta bir temel atma ya da açılış töreni gerçekleştireceğiz. Bunu yanında Anıt mahallesi Yarbay Şemsettin Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi pazar yeri inşaatımızın projesi bitti, ihale aşamasında. İhaleler yapılır yapılmaz, temellerini de beraber atacağız. Ayrıca Bahçe, Şahin, Ferahim Şalvuz, Barbaros ve Kırklarsırtı Mahallelerinde halı saha inşaatlarımız devam ediyor. Bu yılın sonunda halı sahalarında inşaatını bitirip gençlerimizin hizmetine sunacağız. Prestij projemiz Berdan 1. Etap Projesi de tüm hızıyla devam ediyor. Şu ana kadar yüzde 90-95 bitti inşallah 2-3 aya kadar Tarsusumuz güzel bir hizmete kavuşacak mega projemiz gösteri merkezi inşaatımız devam ediyor. Yüzde 90 bitti. İnşallah gösteri merkezimizde Haziran veya Temmuz ayında açarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Üretken belediyecilik anlayışımızla kendi elektriğimizi üreteceğiz. Bu aydan itibaren yılda 3.5 milyon TL’lik elektrik üretecek. 1 kullanıp 3.5 kazanacağız. Kapanan 5 tane belediye binamızla ilgili restorasyon çalışması devam ediyor. Mart ayından itibaren her ay bunların açılışını gerçekleştireceğiz. Tarihi Ticaret Merkezi’nin restorasyon çalışması son noktaya geldi. İnşallah sayın valimizin de desteğiyle hükümet konağı karşısı daha güzel bir görünüme kavuşacak. Şehrimize bağlı 53 köyümüzde parke çalışmasını gerçekleştirdik. İnşallah Mart ayı içinde parke ihalesini gerçekleştirerek, bu yılın sonuna kadar 129 köyün köy meydanlarının tamamı parke olacak. Parke yapımı biten köylerde önümüzdeki aydan itibaren park çalışmasına başlayacağız” şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü Hayri Erenay’ın yaptığı dua ve kesilen kurbanın ardından caminin açılış kurdelesi kesildi.