Başkan Çalışkan’ın Çanakkale Zaferi Ve 18 Mart Şehitleri Anma Mesajı

Başkan Çalışkan’ın Çanakkale Zaferi Ve 18 Mart Şehitleri Anma Mesajı
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, mesajında; Çanakkale Zaferi'nin, vatan ve millet sevgisiyle yazılan bir kahramanlık destanı olduğunu belirterek, şehitlere şükran borcunu ödemenin yolunun vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğe kararlı şekilde sahip çıkmaya devam etmekten geçtiğini bildirdi.

Başkan Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bundan 103 yıl önce Çanakkale'de yazılan destanı, o destanın tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle, minnetle yâd ediyorum. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Çanakkale'deki birlik, kardeşlik ve dayanışmanın, zaferi beraberinde getirmesinin yanı sıra kurtuluş savaşı için gerekli mücadeleci ruhun güçlenmesine de vesile olmuştur. Aynı zamanda Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin, son iki asırdır yaşadığı hüsrandan uyanışının, adeta kendi küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür. 

Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, bağımsızlığı ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti'nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine hain emeller peşinde olanlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir. 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında yaşananların, bir asır önce Çanakkale'yi yedi düvele mezar eden azimli ruhun ne kadar taze, ne kadar diri olduğunu hepimize göstermiş, o gece hainler milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. En zayıf anında bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten bir inancın mirasçısı olan bu millet, şimdi de Suriye’de düzenlediği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonu’yla vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Önümüzdeki süreçte de birlik ve beraberlik içinde, aynı kararlılıkla, ülkemize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancımız tamdır. Bir yandan Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan ve atalarımızdan bizlere miras kalan değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."