Başkan Çalışkan’ın Berat Kandili Mesajı

Başkan Çalışkan’ın Berat Kandili Mesajı
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çalışkan, Berat Kandili'nin; dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, barışı ve adaleti tesis etmek, dostluk ve kardeşliği pekiştirmek için önemli bir vesile olduğunu bildirdi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında; Kandil gecelerinin, kültür ve medeniyet ile gelenek ve göreneklerimiz içinde özel ve anlamlı bir yere sahip olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Tefekkür ve şükür vesilesi olan kandiller, hepimiz için ruhani bir arınma, aydınlanma ve hayat muhasebesi imkânı sağlayan gecelerdir. İnsanımızın anlam ve gönül dünyasına ışık tutan Berat Kandili de tıpkı diğer kandil geceleri gibi toplumumuz için vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

Bu kutsal gece; dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, barışı ve adaleti tesis etmek, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de önemli bir vesile konumundadır. Mübarek üç aylar içinde yer alan bu gecenin, başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam dünyasının beratına, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum.

Aziz milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili'ni en samimi duygularımla tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini diliyorum.”