Başkan Çalışkan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Çalışkan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir mesaj yayımlayarak, tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Gününü kutladı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan mesajında; emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakârlıklarıyla dünyayı güzelleştiren, insanlığın umudunu yeşerten kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etti.
Başkan Çalışkan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı şöyle:
“Kadına saygı; değerlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatımızın temel dinamiğidir. Başta siyaset, ekonomi ve eğitim olmak üzere toplum hayatında kadını dışlayan bir anlayış benimsenmesi, kuşkusuz sadece kadınlar için değil, bütün toplum için büyük bir eksikliktir. Kadına yönelik şiddet ve baskı sadece ülkemizin değil, tüm dünya kadınlarının sorunudur. Uğradığı haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadının yanında yer almak, insan olan herkesin görevidir. Söz konusu anlayışın ve kadınlarımızın cinsiyetleri sebebiyle istismara uğramasının her zaman karşısında olacağımızı ve onların hak arayışlarında en büyük desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum. 
Ülkemize hizmetleriyle değer katan, tüm kadınlarımıza örnek olacak başarılarıyla adından söz ettiren, genç nesillere ışık tutan, geleceğimize yönelik tehditler karşısında dimdik duran, cesur ve öz güveni yüksek kadınlarımız geleceğe yürüyüşümüzde en önemli güvencemizdir. Hepimizin, her insanın üzerinde bir kadın emeği var. Bizim kültürümüzde, medeniyetimizde, kadınlarımıza ve annelerimize özel bir önem atfedilmiştir. Karaman Belediyesi olarak kadınların sosyal ve kültürel hayata katılımlarını artırmak için önemli çalışmalara imza atıyoruz. Kadınlarımızın desteklenmesi demek, ailenin, toplumumuzun ve milletimizin güçlenmesi demektir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınlarımıza minnet ve şükran duygularımı ifade ediyor, Kadınlar Gününüzü kutluyorum.”