Başkan Çalışkan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Başkan Çalışkan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. kuruluş yıldönümü nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde millet olarak son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti 94. kuruluş yıldönümüdür. Tarihi eşsiz kahramanlıklarla dolu olan aziz Türk Milleti, asla esarete ve baskılara rıza göstermeyen bağımsızlığına ve istiklaline kast eden hainlere ve işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlıkla karşı gelmiş ve önemli bir zafer kazanmıştır. Malazgirt'ten beri gelen tarihi kin ve hınçları ile her yönden üzerimize saldıran emperyalist devletlerin planları, milletimizin azim ve kararlılığı ile bozuldu. Milli bir ruh ve şahlanışla küllerimizden yeniden doğduk ve 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurduk. 

Cumhuriyetimiz, 94 yıllık tarihi seyir içinde zaman zaman çalkantılar yaşasa da büyüyerek ve gelişerek güçlü bir devlet haline geldi. Devlet olarak benimsediğimiz çoğulcu, katılımcı anlayış ile toplumumuzdaki bütün kesimleri bir arada, barış içinde yaşatan; tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet ülküsü etrafında güvenle geleceğe yürüyoruz. Milli ve manevi değerlerine bağlı insanların yaşadığı demokratik bir hukuk devleti olarak her zorluğun üstesinden geleceğimizin inancı içindeyiz.

Toplum olarak bizi kaosa sürüklemek isteyen, ülkemizi işgal edilmeye hazır hale getirmek amacı ile 15 Temmuz 2016 tarihinde harekete geçen hain FETÖ terör örgütünün saldırısı, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, gazi meclisimiz, kuruluşlarımız ve basınımızla bütün milletimizin çelik iradesine çarptı, bertaraf edildi. Devletimizin ve milletimizin bekası uğruna tereddüt etmeden göğsünü siper eden ve canını veren tüm şehitlerimize Allah'tan Rahmet diliyorum. Allah bizlere bir daha böyle hadiseler yaşatmasın.

Birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Muasır medeniyetin ötelerine ulaşacağımıza ve tarih sahnesinde bize ait olan yeri alacağımıza inancımız tamdır. Bu vesile ile Cumhuriyetin ilan edilişinin 94. yılını tekrar kutluyor, ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Cumhuriyetin kuruluşunda büyük fedakârlıklar gösteren devlet ve siyaset adamlarını minnetle anıyorum.”