Başkan Çalışkan’dan “18 Mart Çanakkale Zaferi" Mesajı

Başkan Çalışkan’dan “18 Mart Çanakkale Zaferi" Mesajı
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, mesajında; 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale’de elde edilen başarının tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
    
Başkan Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:
        
        “18 Mart Çanakkale Zaferi bu topraklarda yaşanan kutsal bir mücadeledir. Anadolu’nun bağrından kopmuş yiğit delikanlılarının, kendisini ölümüne feda ettiği bir destanın adıdır. Milli iradenin şahlanışıdır. Yedi düvele meydan okumadır. İstiklale aşık bir milletin evlatları, özgür, bağımsız güçlü bir Türkiye için şahadete koştular. Kanlarıyla bu toprakları mukaddes kıldılar. 
Çanakkale Zaferi aynı zamanda vatanı, dini, ezanı, bayrağı, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya apaçık göstermiştir. Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi yine bugün de milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine alçakça plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir. Tıpkı 104 yıl önce Çanakkale´de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç, iman ve kararlılığı karşısında çaresizliğe boğulmuştur. En zayıf anında bile “Çanakkale geçilmez” dedirten bir inancın mirasçısı olan bu kadim millet, kadınıyla - erkeğiyle, genciyle - yaşlısıyla, 15 Temmuz’da vatanını koruma, demokrasiyi ve bağımsızlığı sahiplenme konusundaki kararlılığını tüm dünyaya duyurmuştur.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu mukaddes toprakları bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”