Başkan Çağlayan'dan Engelliler Haftası Mesajı

Başkan Çağlayan'dan Engelliler Haftası Mesajı
AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan ÇAĞLAYAN mesajında, “TÜRKİYE , dünyada engelli vatandaşlarına verdiği değer ve sağladığı imkanlar konusunda örnek bir ülkedir” dedi. 
Başkan Çağlayan , “Biz AK Parti olarak engelli vatandaşlarımıza sonuna kadar güveniyor ve inanıyoruz. Engelliler konusunda hükümetimizin politikaları, AK Parti teşkilatlarının insan odaklı ve insan öncelikli yaklaşımına borçludur. Türkiye, dünyada engelli vatandaşlara verdiği değer ve sağladığı imkanlar konusunda örnek bir ülkedir. AK Parti olarak amacımız engellilere yönelik geliştirilen politikaların güçlü bir zemin kazanması idi. Son 18 yılda başta hukuk olmak üzere eğitim, istihdam ve bakım alanlarında büyük bir değişimi gerçekleştirdik. Yıllarca hor görülen ve evlerine kapanmış bir şekilde hayatlarını sürdüren kardeşlerimiz için hükümet olarak ilkleri gerçekleştirdik. İlk Engelliler Kanunu'nu AK Parti hükümetleri çıkardı. Bu sayede de engelli kardeşlerimizin özgür bireyler olarak sosyal hayata katılmalarını sağladık” dedi.

AK PARTİ İl Başkanı Abidin ÇAĞLAYAN ;
"Hükümet olarak engelli vatandaşlarımızın yalnız günlük yaşamda karşılaştıkları sorunları çözümlemek değildir. Meslek edinmelerinin sağlanması, eğitim imkanlarının geliştirilmesi, çalışamayacak derecede engelli olan vatandaşlarımızın sosyal güvencelerinin temini, devlet kurumlarımıza personel alımlarında engelli kontenjanının artırılması, özel sektördeki işverenlerimize engelli vatandaşlarımızı istihdam etmeleri yönünde teşviklerin yürürlüğe konması ve kültür, spor, sanat gibi sosyal faaliyetler içerisinde daha fazla yer almalarını sağlayacak alt yapı olanaklarının sağlanmasıdır. Bu duygular içerisinde engelsiz bir dünya dileklerimle, tüm engelli kardeşlerimizin engelliler haftasını kutluyorum." ifadelerine yer verdi.