Başkan Bayram Dolu Yağışının Etkili Olduğu Bölgeleri İnceledi

Başkan Bayram  Dolu Yağışının Etkili Olduğu Bölgeleri İnceledi
Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram Dolu Yağışının Etkili Olduğu Bölgelerde İncelemelerdi Bulundu.

Başkan Bayram yaptığı açıklamada merkezde  bulunan  Çoğlu, Demiryurt ve Eminler Köylerinde yaptıkları ziyaret ve incelemelerde dolu yağışının  tarlalarda bulunan hububat  ekili arazilere ve elma bahçelerinde   yüzde 80' varan zararlar  verdiğini söyledi.

Bayram," Ziraat Odası olarak yağan dolu sonrası oda mühendisi İsmail Öz ile birlikte yaptığımız ziyaretlerde Çoğlu , Eminler, Demiryurt ve köylerimizde bazı bölgelerinde ciddi hasarlar gördük  Tarım Orman İl Müdürlüğümüzün bugün yapacağı hasar tesbit çalışmalarından sonra kesin durumun belli olacağını tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı .

Arpalarda kellelerin bıçak kesmiş  gibi tarlaya döküldünü , yine elma bahçelerinin büyük zarar gördüğünün altını çizen Bayram, şunları kaydetti:

" Dolu olan köylerimizde oldukça fazla ekimi yapılan mısır ve şekerpancarıda ekimlerin geç yapılmasından dolayı  fazla hasar olmadığı mühendisimiz tarafından tesbit edildi. Karaman Tarım ve Orman Müdürü Abdullah Kaya, dolu yağışından sonra yaptığımız görüşmede bugün ekiplerin dolu olan köylerimizde hemen hasar tesbiti çalışmalarını başlatacaklarını belirtti. Zarar gören çiftçilerimizin  yaralarının  devletimiz eliyle sarılması gerekmektedir. Bu hususta devletimizin gerekli hasar tesbitlerini yaparak Çiftçilerimize gerekli yardımların yapılacağından her zaman olduğu gibi  şüphemiz yoktur. Çünkü Sigortası olmayan çiftçimiz çaresizdir. Zor günlerden geçen ülkemizi Allah başka felaketlerden  korusun. Dolu felaketinde zarar gören tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."