Başkan, Akıllı Kenti basına tanıttı

Başkan, Akıllı Kenti basına tanıttı
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Türkiye’nin ilk akıllı kentinin Karaman olduğunu söyledi.
Başkan Çalışkan, belediye binasında bulunan Akıllı Kent Koordinasyon Merkezini basın mensuplarına gezdirdi. Akıllı Kent olmanın faydaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, şöyle konuştu: “Akıllı Kent sayesinde yaşam kalitesi standardını daha yukarı çıkartmak, teknolojiyle insan yaşamını bütünleştirerek her türlü konfor ve rahata ulaşmayı hızlı bir şekilde sağlayan teknoloji çokta önemli bir teknolojidir. Burada insanlarımızın yaşam kalitesini yukarı çıkartırken kentin yönetimini de kolaylaştıran ve çok hızlı bir şekilde hareket etmeyi ve karar vermeyi öne çıkaran bir sistem uygulanmasıdır. Bu sistemle birlikte gürültüden, sesten, trafik ışıkları, sağlık hizmetleri, park ve bahçelerin sulanmasına kadar birçok alandaki işlerin çok hızlı ve sağlıklı yürümesini sağlayan bir sistemdir."
 
"SİSTEM SAYESİNDE BÜYÜK TASARRUF SAĞLANACAK"
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, sistemin çalışmaya başlamasıyla birlikte büyük tasarruf sağlanacağını vurgulayarak, “Örneğin ışık sistemi günün ve gecenin aydınlatma derecesine göre oradaki ışıklandırma derecemizi düşürerek tasarruf sağlıyor. Sulama sistemlerinde toprağın nemi bitkinin su ihtiyacına göre sistem suyu sağlamış oluyor ve böylece her zaman her saatte mutlak verilen suyu ortadan kaldırmış oluyor. Bitkinin ne kadar su ihtiyacı varsa o suyu istediği an ihtiyacı olduğu an veriyor. Böylece önemli bir tasarrufu sağlamış oluyor" diye konuştu.
Acil durumlarda vatandaşların panik butonu ile yardım isteyebileceğini belirten Çalışkan, şunları söyledi: "Mesela şehir içerisinde çok önemli rahatsızlıkları olan hastalarımız var. Bu diyaliz, tansiyon veya kalp hastaları olabilir. Hastalarımız aniden rahatsızlanmaları durumunda, telefonda arama ulaşma gibi zorluklar karşısında panik butonuna bastıkları takdirde sistem devreye girerek hızlı bir şekilde 112 komuta merkezine çağrı düşerek ambulansların adrese hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. Şehir içerisinde istenmeyen olaylar oluştuğu zaman vatandaşlarımızın o butona basmasıyla birlikte hızlı bir şekilde oraya güvenlik güçleri sevk ediliyor ve gerekli tedbiri almasını sağlıyor.” 
 
MOBİL UYGULAMA
Mobil uygulamasının insanların yaşam alanlarının içerisinde tamamen yer alacağını ifade eden Çalışkan, "Bu şunu getiriyor. Vatandaşımızla teknolojiyi buluşturacak. Yaşam kalitesini ve insanların mutluluğunu yukarı doğru taşımış olacak ve böylece insanlarımız kendilerini daha emin daha güvenli hissedecek. Belediyede yapmış oldukları hizmeti daha verimli daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmiş olacak" dedi.