Baro Başkanı Er: “Güven, Hak Ve Adalet İçin Tek Yolumuz Avukata Sahip Çıkmaktır”

Baro Başkanı Er: “Güven, Hak Ve Adalet İçin Tek Yolumuz Avukata Sahip Çıkmaktır”
Mersinli avukatlar, Mersin Barosu’nun yeni adli yılın başlaması dolayısıyla verdiği resepsiyonda bir araya geldi. Güven, hak ve adalet için tek yolun avukata sahip çıkmaktan geçtiğine dikkat çeken Baro Başkanı Ali Er, “Avukatlarımızın elinden alınan kazanımları geri almak ve üzerine daha yeni kazanımlar katmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Mersin Barosu sosyal tesislerinde gerçekleştirilen resepsiyona ev sahipliği yapan Mersin Barosu Başkanı Ali Er, konuklarını tek tek kapıda karşıladı. Resepsiyona, Mersin Vali Yardımcısı Halil Karbuz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve çok sayıda avukat katıldı.

Baro Başkanı Er, gecede yaptığı konuşmada, 2017-2018 Adli Yılının Türkiye’ye, millete ve tüm insanlığa adalet, huzur, barış, sağlık ve mutluluk getirmesini diledi. Yönetim olarak göreve geldikleri günden bu yana hukukun, Mersin adalet teşkilatının ve avukatlık mesleğinin sorunlarının yakından takipçisi ve bu sorunları mümkün olduğunca çözme gayreti içerisinde olduklarını belirten Er, hizmet odaklı olarak çalışmaya da devam edeceklerini vurguladı.

“Verilen kararlar vicdanları sızlatmamalı”

Adaletin, mülkün yani ülkenin temeli olduğunu ve adaletten önemli hiçbir şey olamayacağını ifade eden Er, “Adaleti herkes için en hassa ölçülerle tartarak dağıtmak boynumuzun borcudur. Son bin yıldır bir ana gibi bizi bağrında yaşatan bu topraklarda barış, huzur ve sevgi ancak bu şekilde sağlanabilir. Avukatlarımızın, hakimlerimizin ve savcılarımızın hep birlikte, bu güveni sağlamak yükümlülüğü vardır. Vatandaşlarımızın en güvenli limanı olarak haklarını aradıkları adliyelerimizde, verilen kararlar vicdanları sızlatmamalı, ezmemeli, aksine rahatlatmalıdır. Duyguyla ve coşkuyla değil, önyargısız, insan haklarına ilişkin standartlardan asla taviz vermeden objektif delillere göre karar verilmelidir” diye konuştu.

“Güven için, hak için, adalet için tek yolumuz avukata sahip çıkmaktır”

Avukatların, yargının en önemli kurucu unsuru ve olmazsa olmaz olduklarının altını çizen Er, yasamızda avukat tutma zorunluluğu bulunmasa dahi haksızlığa uğradığını düşünen birinin ilk aklına gelen kişinin avukat olduğunu söyledi. “Herkesin mutlaka bir gün avukata ihtiyaç duyacağı unutulmamalıdır” diyen Er, “Avukatlar göz ardı edilemez, asla yok sayılamaz. Savunma ve dolayısıyla avukatlar değerini bulduğu an herkes kendini güvende hissedecektir. O zaman güven için, hak için, adalet için tek yolumuz avukata sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

“Avukatlarımızın elinden alınan kazanımları geri almak için var gücümüzle çalışıyoruz”

Bireylerin hak ve adalet mücadelesinin en temel ve vazgeçilmez unsuru olan avukatların ve avukatlık mesleğinin sorunlarının çözümüne dair beklentilerini ve taleplerini en yetkin şekilde dile getirip girişimlerde bulunarak var güçleriyle çalıştıklarını belirten Er, şunları söyledi: “Avukatlarımızın elinden alınan kazanımları geri almak ve üzerine daha yeni kazanımlar katmak için çalışmalar yapmaktayız. Yapılan yeni düzenlemeler daima yargılamanın hızlandırılmasını, evrensel hukuk kurallarına paralel olarak savunmanın güçlendirilmesini amaçlamalıdır. El ele vererek hep birlikte insanlara güven veren, adalet dağıttığına inanılan bir hukuk sistemini inşa etmeliyiz. Böylelikle, insanlarımızda hukuka olan saygı ve güveni tesis ederek, ülkemizin geleceğini, mesleğimizin itibarını teminat altına alabiliriz. Adli tatil boyunca tatil demeden çalışmak zorunda kalan cumhuriyetin savcılarını, Türk milleti adına karar veren hakimlerimizi, hükümlerin meşruiyetinin olmazsa olmazı, adil yargılama hakkının teminatı avukatlarımızı, adliye çalışanlarını ve emniyet mensuplarımızı saygıyla selamlıyorum. Belki çok çalışacak ve çok yorulacağız ama asla yılmayacağız. Gerekirse gözlerimiz kör olana kadar okuyacak ama suçsuzu suçludan en kısa sürede ayırt ederek vicdanları rahatlatacak, vatana ihanet eden suçlular ve milletimizin düşmanları ceza alırken, masum vatandaşlarımızın adliyeden ve adaletten dolayı en temel hakları olan özgürlükten emin olmaları gerektiğini hiçbir zaman unutmayacağız.”