Babacan; Adayımız açık ara ilk turda seçilmeli

Babacan; Adayımız açık ara ilk turda seçilmeli
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Hedefimiz altılı masanın ortak aday çıkarması ama bu adayın ilk turda açık ara seçimi kazanması. Mutlaka açık fark olması lazım seçim güvenliği için'' dedi.
DEVA lideri Ali Babacan, altılı masanın çalışmaları, seçimler ve cumhurbaşkanlığı adayına ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
T24'ten Murat Sabuncu yazısında, Ali Babacan'ın açıklamalarına yer verdi. Sabuncu'nun yazısında öne çıkanlar şöyle:
 
"Babacan adayın belirlenme sürecindeki ana parametrelerden birinin anketler olduğunu söylüyor. Ama burada daha önce kurmadığı cümleleri kuruyor:
 
-Gerçekten araştırma yapan şirketler var. Bir de süreci manipüle etmeye çalışanlar. Onları da kim olduğu belli zaten.
 
-Ancak ciddi araştırma yapan şirketler de var. Bunların ortaya koyduğu isimlerle ilgili kamuoyunda sağlıklı bir tartışma ortamı var. Önümüz bayram. Bayramda da herkes ailesiyle, eşiyle dostuyla bunu tartışır.
 
-Burada bir noktanın altını çizmek istiyorum. Kamuoyunda bir yıl önce adı anılan isimlerle ilgili kanaatler bir yıl önce hangi noktadaydı. Şimdi hangi noktada. Buna bakmak lazım.
 
-Üstelik kimi anketlerde sadece kamuoyunca bilinen isimler değil başka isimler de soruluyor ve onlarla ilgili sonuçlar da var.
 
-Altılı masanın adayının ortak bir anket yoluyla belirlenmesi zor gözüküyor. Ortak bir anket şirketi mesela hangisi, kimler sorulacak?
 
-Hedefimiz, A planımız altı partinin ortak aday belirlemesi, seçimlere böyle gitmek. Ama olmazsa 2018’de olduğu gibi herkes kendi adayını çıkarır.
 
Babacan’ın örneğini verdiği 2018’de ortak aday isimleri seçime az süre kalana kadar gündemde kalmış. Sonra partiler kendi adaylarını çıkarmış, Erdoğan ilk turda rahat kazanmıştı. Bu noktada Erdoğan’ın üçüncü dönem adaylığıyla ilgili ne düşündüğü soruldu:
 
‘Pek çok hukukçu bir dönem daha seçime girme hakkı olmadığını, tabii Meclis erken seçim kararı almazsa söylüyor. Ama bizim bakışımız ‘görevi bırakmasının halkın sandıktaki oyuyla, yani seçimi kaybederek’ şeklinde meydana gelmesi.’
 
Bu noktada tekrar altılı masanın adaylığı konusu gündeme geliyor:
 
Tekrarlayayım hedefimiz altılı masanın ortak aday çıkarması ama bu adayın ilk turda açık ara seçimi kazanması. Mutlaka açık fark olması lazım seçim güvenliği için de…"