BU TİYATRO GÖSTERİSİNİ SAKIN KAÇIRMAYIN

BU TİYATRO GÖSTERİSİNİ SAKIN KAÇIRMAYIN
Karaman Belediyesinin davetlisi olarak ilimize gelecek olan Fatih Belediyesi Tiyatro Topluluğu, 30 Ocak Cumartesi ve 31 Ocak Pazar günü saat 19.00da Nar-ı Aşk Mevlana isimli oyunu sahneleyecek.
Karaman Belediyesinin davetlisi olarak ilimize gelecek olan Fatih Belediyesi Tiyatro Topluluğu, 30 Ocak Cumartesi ve 31 Ocak Pazar günü saat 19.00’da “Nar-ı Aşk Mevlana “ isimli oyunu sahneleyecek.
Muhammed Celaleddin’in “Mevlana” oluş sürecini anlatan “Nar-ı Aşk Mevlana”, ‘Çatışkı’ ve ‘Kızıl’a Yeşil’ oyunlarının yazarı ve yönetmeni Osman Doğan imzası taşıyor.
 
Yönetmen Osman Doğan tiyatro oyunu ile ilgili olarak: “Muadili sinema ve tiyatro eserlerinde Mevlana’nın insancıl kimliği anlatılırken, İslam âlimi ve büyük bir şair, mütefekkir olduğu unutuluyor veya bilerek es geçiliyor. Oysa tüm insanlığa yayılan bu hoşgörünün manevi bir zemini var. Biz bu oyun vesilesi ile Mevlana’nın neden 800 yıldır unutulmadığını, mahşere kadar da unutulmayacağının sebebini anlatmaya çalıştık.” dedi.
 
Sema gösterileri ve ışık oyunları ile bezenmiş oyun içerisinde, Muhammed Celaleddin’nin Mevlana oluş süreci, Mesnevi’yi ona yazdıran sebepleri daha birçok şeyi ve en önemlisi Aşk’ı bulabileceksiniz.
 
Pirir Reis Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan tiyatroyu vatandaşlarımız ücretsiz olarak seyredebilecek.