BUGÜN HAYAT GREVʹLE DURDU

BUGÜN HAYAT GREVʹLE DURDU
TEKEL işçilerine destek amacı için işçi ve memur genel eyleme gidiyor.
TEKEL işçileri için bugün işçi ve memur genel eyleme çıkıyor!.. Eyleme katılım tam olursa eğer günlük hayat da duracak!..
 
EYLEM MERAKLA BEKLENİYOR
 
Hükümetin, 51 gündür Türk-İş’in önünde bekleyen Tekel işçileriyle ilgili uzlaşmaz tutumunun ardından 1 milyon çalışan bugün “genel eyleme” çıkıyor.
TÜRK-İŞ, DİSK, Hak-İş ve Kamu Sen, Kesk ve Memur Sen’in ortaklaşa aldıkları genel eylem kararına dün de değişik sendika ve konfederasyonlardan katılım kararı geldi. Ayrıca TMMOB da bugün eyleme destek verdiğini açıkladı. BASK ve HAK-SEN de iş brakma eylemine katılacaklarını açıkladılar.
 
Konfederasyon başkanları bugünkü iş bırakma eylemini, konfederasyon merkezlerinden izleyecek. Ankara’da bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız ile Türk-iş Genel Başkanı Mustafa Kumlu bugün TEKEL işçilerini ziyaret edip, çiçek verecekler. Katılımı sınırlı kalan 25 Kasım memur eylemi sonrası bugünkü iş bırakma eylemine katılım merakla izleniyor.
 
SEYAHATLERİNİZİ ERTELEYİN
 
Bir günlük iş bırakma eylemi bugün saat 08:00 itibariyle başlıyor. İşçi, memurların iş bırakma eylemi, günlük hayatın hemen her alanında kendini hissettirecek. Bu kez DİSK ve Hak-İş’in örgütlü olduğu çok sayıda belediye işçisi de iş bırakacağı için vatandaş genel eylemi daha yakından hissedecek.
 
- Şehiriçi ve şehirlerarası ulaşımda aksamalar olacak.
- Kar mücadelesi (acil müdahale gerekleri hariç olmak üzere) aksayacak.
- Otoyol hizmetleri ile sendikaların etkin olduğu paralı gişelerde geçişte sıkıntı yaşanacak. Bilet satışı olmayacak.
- Tren seferleri, demiryolu hizmetleri aksayacak. TCDD’nin bazı tren seferleri iptal olacak. Tren bilet satış gişeleri kapanacak.
- Vapur seferleri aksayacak.
 
UÇAKLAR KALKMAYABİLİR
 
Kamu işçileri işe gelmeyeceği ve yer hizmeti veren DHMİ’ne bağlı işçiler greve katıldığı için yer hizmetleri yapılmayacak. Bu nedenle uçakların kalkamayacağı belirtiliyor.
 
- Devlet liman işletmelerinde çalışan işçiler ve memurlar da genel eyleme girdiğinden, liman hizmetleri verilemeyecek.
 
İMAMLAR GREVİ ANLATACAK
 
- Ancak acil sağlık hizmetlerinde iş bırakma olmayacak. Hastaneler ve sağlık ocaklarında hasta kabul edilmeyecek.
- Bazı özel sektör fabrikalarında da işçiler işe gitmeyecek, üretim aksayacak.
- Belediyelerin hizmetleri duracak. Nüfus kağıdı vb. gişeler kapanacak
- Memur sendikalarının örgütlü olduğu kamu kuruluşlarında örneğin vergi daireleri ile Tapu dairelerinde işlem yapılmayacak.
- İmamlar ezan okumaya devam edecek ancak cemaate, memurların neden greve gitmek zorunda kaldığını anlatacak.
 
EYLEME KATILIM BİR MİLYONU GEÇER
 
- Tek Gıda İş Başkanı Mustafa Türkel: Tekel eylem çadırlarının önünde bugün 10 bin kişi olacak, 1 milyon çalışan hayatı durduracak. Üretimden gelen gücün kullanılması eylemi örgütlü tüm iş yerlerinde “sıfır hata” ile uygulanacak.
- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız: Siyasi irade bu fırsatı kaçırmamalı. Eylem ciddi bir uyarı niteliği taşımaktadır. Tavır değişmezse eylemlerimiz devam edecek.
- TMMOB: Bu ülkenin mühendisleri, mimarları, şehir plancıları direnen Tekel işçilerinin yanında. Her yer Tekel, her yer direniş.
- Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay: Bu mücadeleyi haklı ve meşru buluyoruz, destekliyoruz. BASK’ın örgütlü olduğu işyerlerinde bu eylemlere fiilen katılacağız.