BELEDİYEʹDEN DOMUZ GRİBİ SEMİNERİ

BELEDİYEʹDEN DOMUZ GRİBİ SEMİNERİ
Son günlerde ülke gündemini meşgul eden ve halkı huzursuz kılan Domuz gribi ile ilgili Belediye Başkanı Dr.Kâmil Uğurlunun talimatıyla, Belediyesi personeline bilgilendirme semineri düzenlendi.

28 Ekim Perşembe günü gerçekleşen seminerde Kurum tabibi Dr.Adem Duyar ve sağlık ekibi Belediye personeline "Domuz gribi nedir, nasıl bulaşır, korunma yollar ve tedavisini anlattı.

 

Domuz gribine karşı nasıl tedavi olacağı konusunda açıklama yapan Dr. Duyar Grip virüsünün yayılmasını önlemek için, yüzeylerin (masalar, kapı kolları, banyo yüzeyleri, mutfak tezgâhı, oyuncaklar vb) günlük temizlikte kullanılan deterjanlarla temizlenmesi yeterlidir. Ayrıca hamile bebek ve çocuklara da domuz gribi aşısı olmalarını öneriyoruz.

 

Domuz Gribinden Kendimi Nasıl Koruyabilirim

 

 

Dr. Âdem Duyar gribe karşı kişinin kendine nasıl koruyacağını hakkında da şunları söyledi; “Öksürme ve hapşırma sırasında ağzınızı ve burnunuzu bir mendil ile kapatınız. Mendilinizi kullandıktan sonra çöp sepetine atınız. Öksürdükten ve hapşırdıktan sonra ellerinizi bol sabun ve suyla yıkayınız. Alkol içeren el yıkama antiseptikleri de etkilidir. Kirli ellerinizle gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmayınız. Domuz gribine yakalanırsanız, belirtilerin başlamasından 7 gün sonrasına ya da belirtilerinizin tamamen geçmesinden bir gün sonrasına kadar evde istirahat ediniz.  Hastalığın bulaşmaması için çevrenizdeki kişilerden uzak durunuz. Bulunduğunuz mekânı sık sık havalandırınız.” dedi.